ASV iesniedza pirmo prasību pret Saūda Arābiju par 11. septembra teroraktiem

© AP Photo / Chao Soi CheongБоинг, следовавший рейсом 175 United Airlines врезался в южную сторону башни
Боинг, следовавший рейсом 175 United Airlines врезался в южную сторону башни - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāniete, kura bija stāvoklī, kad viņas vīrs gājis bojā lidmašīnas katastrofā netālu no Pentagona ēkas, savā un savas meitas vārdā apsūdz karalisti atbalsta sniegšanā teroristu organizācijai "Al Qaeda" un tās līderim Osamam bin Ladenam.

RĪGA, 1. oktobris – Sputnik. Amerikāniete, kuras vīrs gājis bojā teroristu uzbrukumā 2001. gada 9. septembrī, iesniegusi tiesā prasību pret Saūda Arābiju, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Blumbergs.

Prasībā, ko Stefānija Rosa Desimona iesniegusi ASV galvaspilsētā, kļuva par pirmo, pēc tam, kad trešdien Kongress pārvarējis prezidenta Baraka Obamas veto likumam, kas ļauj 2001. gada 11. septembra terorakta upuru ģimenes locekļiem vērsties ar tiesas prasībām pret Saūda Arābiju.

Policijas ķēde. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Eiropa noliedz, ka ASV padarījušas pasauli drošāku pēc 11. Septembra

Piecpadsmit no 19 teroristiem, kas piedalījās teroraktos Ņujorkā un Vašingtonā, bija Saūda Arābijas pilsoņi.

Sieviete, kura bija stāvoklī, kad viņas vīrs gājis bojā lidmašīnas katastrofā netālu no Pentagona ēkas, savā un savas meitas vārdā apsūdz karalisti atbalsta sniegšanā teroristu organizācijai "Al Qaeda" un tās līderim Osamam bin Ladenam.

Viņas vīrs, Patriks Dans dienēja ASV KJF. Kā ziņo aģentūra, atsaucoties uz tiesas dokumentu, Desimona pieprasa kompensāciju, kuras apmērs netiek publiskots, par dzīvesbiedra vardarbīgo nāvi un novešanu līdz nervu sabrukumam.

Saūda Arābijas Ārlietu ministrijas pārstāvji paziņoja, ka pieņemtais ASV likums grauj suverenas valsts imunitātes principus, kas simtiem gadu veidoja starptautisko attiecību pamatu.

Террористический акт в Нью-Йорке 11 сентября 2001 года. Кадры из архива - Sputnik Latvija
Террористический акт в Нью-Йорке 11 сентября 2001 года. Кадры из архива

 

Ziņu lente
0