Eiropa noliedz, ka ASV padarījušas pasauli drošāku pēc 11. Septembra

© Sputnik / Omer Faruk Baran / Pāriet pie mediju bankasPolicijas ķēde. Foto no arhīva
Policijas ķēde. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielākā daļa eiropiešu norādīja, ka ASV īstenotie pasākumi nav veicinājuši terorisma draudu samazināšanos.

RĪGA, 8. septembris — Sputnik. Aptaujā, ko organizēja Sputnik.Viedokļi, noskaidrojās, ka lielākā daļa Vācijas (74%), Francijas (65%) un Itālijas (63%) iedzīvotāju uzskata, ka ASV antiterorisma pasākumi pēc 11. septembra teroraktiem nav uzlabojuši drošību pasaulē.

Ангела Меркель - Sputnik Latvija
Puse vāciešu vairs nevēlas redzēt Merkeli Vācijas kanclera amatā

Savukārt ASV iedzīvotāji nav tik skeptiski noskaņoti par savas valsts spertajiem soļiem: 54% aptaujāto norādīja, ka viņu valsts sekmīgi cīnās pret terorismu. 39% atbildēja noliedzoši, bet 7% izvēlējās atbildi "nezinu".

Dati saņemti aptaujā, ko pēc informācijas aģentūras un radio Sputnik pasūtījuma veica kompānija Ifop.

Pēc 2001. gada 11. septembra teroraktiem ASV īstenoja vairākus pasākumus ar mērķi nostiprināt iekšējo un starptautisko drošību, piemēram, tika apstiprināts "Patriotiskais akts", kas paplašina FIB tiesības apkopot datus par pilsoņiem un uzņēmumiem ASV un ārvalstīs. Bez tam notika militāra intervence Afganistānā un Irākā.

© RIA NovostiVai ASV ir izdevies padarīt pasauli drošāku pēc 11. septembra teroraktiem?
Vai ASV ir izdevies padarīt pasauli drošāku pēc 11. septembra teroraktiem? - Sputnik Latvija
Vai ASV ir izdevies padarīt pasauli drošāku pēc 11. septembra teroraktiem?

Uz jautājumu "Pēc 2001. gada 11. septembrī notikušajiem teroraktiem ASV veica vairākus pasākumus, kuru mērķis bija nostiprināt iekšējo un starptautisko drošību. Kā jums šķiet, vai ASV pasākumi ir padarījuši dzīvi pasaulē drošāku?" apstiprinoši atbildēja tikai 20% vāciešu, 24% franču un 30% itāļu. Atbildi "nezinu" izvēlējās 6% respondentu Vācijā, 11% — Francijā un 7% — Itālijā.

Aptauju organizēja kompānija IFop, vecākā kompānija Francijā, kas veic sabiedriskās domas aptaujas. Tā notika no 28. jūnija līdz 4. jūlijam Vācijā, Francijā un Itālijā, kā arī no 26. līdz 30. augustam — ASV. Uz jautājumu atbildēja respondenti no Vācijas (1000 cilv.), Francijas (1004 cilv.), Itālijas (1002 cilv.) un ASV (1009 cilv.) vecumā no 18 gadiem.

Izlase reprezentē valsts iedzīvotājus pēc dzimuma, vecuma, ģeogrāfijas. Maksimālā izlases kļūda nepārsniedz 3,1% ar varbūtību 95%.

Kas ir Sputnik.Viedokļi

Starptautisks projekts, kura mērķis ir sabiedriskās domas aptauja. Tas sāka darbu 2015. gada janvārī. Par projekta sadarbības partneriem kļuva plaši pazīstamās pētījumu kompānijas Populus, Ifop un Forsa. Projekts Sputnik.Viedokļi regulāri organizē sabiedriskās domas aptaujas Eiropas valstīs un ASV aktuālos sociālos un politiskos jautājumos.

Sputnik (sputniknews.com) ir ziņu aģentūra un radio ar multivides informācijas centriem vairākos desmitos valstu. Sputnik ietver vietnes vairāk nekā 30 valodās, analogo un ciparu apraidi, mobilās lietotnes un lapas sociālajos tīklos. Sputnik ziņas ik dienas iznāk angļu, arābu, spāņu un ķīniešu valodās.

Ziņu lente
0