Filipīnu prezidents salīdzināja sevi ar Hitleru

© REUTERS / Romeo RanocoFilipīnu prezidents Rodrigo Duterte. Foto no arhīva
Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rodrigo Duterte, kurš pēc ievēlēšanas prezidenta amatā iestājās par globālu cīņu ar narkomāniem, salīdzināja sevi ar Hitleru.

RĪGA, 30. septembris — Sputnik. Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte, komentējot kritiķus, kuri salīdzināja viņu ar Ādolfu Hitleru, paziņojis, ka būtu laimīgs nogalināt miljoniem narkomānu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties Sputnik Gruzija. Uzstājoties žurnālistu priekšā, Duterte paziņojis, ka daži kritiķi tēlo viņu, kā "Hitlera brālēnu".

Reidos konfiscētās narkotikas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Filipīnu prezidents draud ar valsts izstāšanos no ANO

Atzīstot, ka Hitlers nogalināja miljoniem ebreju, prezidents teica: "Filipīnās ir trīs miljoni narkomānu. Es priecātos, ja nogalinātu viņus. Ja Vācijai bija Hitlers, Filipīnām ir…". To teicot, Duterte ieturēja pauzi un norādīja uz sevi, vēsta aģentūra.

Šis nav pirmais neviennozīmīgs Filipīnu līdera paziņojums. Pirms G20 samitam Ķīnā viņš nosaucis ASV prezidentu Baraku Obamu par "maukas dēlu", tad teicis "pie velna ES!", sakarā ar ES parlamenta rezolūciju, kas nosoda viņa cīņas metodes ar narkotiku tirdzniecību valstī.

Rodrigo Roa Duterte vada Filipīnas kopš šī gada maija. Viņš iestājas par cīņu ar no narkotikām atkarīgajiem cilvēkiem, kā arī ar tiem, kas izplata aizliegtas vielas.

Pēc policijas datiem, kopš Duterte atrodas pie varas valstī tika nogalināti aptuveni 2,4 tūkstoši cilvēku, kas bija saistīti ar kriminālajām aprindām un narkotiku tirdzniecību, kā arī ar šo jomu saistīto noziegumu izmeklēšanas gaitā.

Ziņu lente
0