Par huligānismu Ādažos apsūdzētais: arī tagad mēs rīkotos tāpat

© Sputnik / Oksana Dzadan / Pāriet pie mediju bankasВоенные учения НАТО Operation Summer Shield на полигоне Адажи в Латвии
Военные учения НАТО Operation Summer Shield на полигоне Адажи в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par huligānismu apsūdzētais Aleksandrs Kurkins, draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, pastāstīja Sputnik par pērnās vasaras notikumiem un tiesas procesa gaitu.

RĪGA, 29. septembris — Sputnik, Ļevs Rižkovs. Aleksandrs Kurkins, kuram uzrādīta apsūdzība par iekļūšanu Ādažu kara bāzē, pastāstīja Sputnik, ka vēlreiz rīkotos tāpat, ja rastos tāda iespēja.

Vakar Rīgas rajona tiesa atlika divu Krievijas iedzīvotāju – Aleksandra Kurkina un Andreja Popkova lietas izskatīšanu gandrīz uz gadu – līdz 2017. gada 24. jūlijam. Sputnik korespondents sazinājās ar Kurkinu un iztaujāja viņu par tiesas procesa gaitu.

Aleksandrs Kurkins un Andrejs Popko. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Tiesa Rīgā izskata lietu par nelikumīgu iekļūšanu NATO bāzē

Starptautisko militāro mācību Saber Strike 2015 laikā – 2015. gada 10. jūnijā Kurkins un Popkovs iekļuva Ādažu kara bāzē, pacēla Georga lentītes krāsu karogu un izplatīja pret NATO vērstas skrejlapas. Krievijas pilsoņi tiek apsūdzēti par huligānismu, viņiem draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, naudas sods vai piespiedu darbi.

Kurkins atzīmēja, ka tiesas procesā nevar piedalīties svarīgs apsūdzības liecinieks, jo pašlaik viņš mācās viņpus okeāna un Latvijā atgriezīsies vasarā.

"Mums izdevās pārrāpties pāri Latvijas Bruņoto spēku armijas daļas žogam Ādažos, – Kurkins atcerējās pērnā gada notikumus. – Rokās mums bija Georga lentītes krāsu karogs un skrejlapas angļu valodā, kurās bija minēta prasība ārvalstu karavīriem pamest Latviju. Mums izdevās aiziet līdz laukumam, kur mūs aizturēja kara policija."

Krievijas pilsonis paskaidroja, ka tiesas process ir slēgts, jo lietas materiālos ir viens sējums ar grifu "Slepeni".

Pēc Kurkina domām, daži Latvijas varas struktūru pārstāvji un organizācijas labprāt vēlētos lietu izbeigt. "Acīmredzot, viņu norādījumu rezultātā mums radušās grūtības ar vīzām," – piebilda Kurkins.

Savu akciju partijas "Cita Krievija" aktīvists uzskata par efektīvu simboliskā līmenī.

"Viss bija paveikts pareizi, – Kurkins ir pārliecināts. – Ja varētu atritināt laiku atpakaļ, mēs rīkotoes tieši tāpat."

Ziņu lente
0