Tiesa Rīgā izskata lietu par nelikumīgu iekļūšanu NATO bāzē

© baltnews.lv/А.ТатарчукAleksandrs Kurkins un Andrejs Popko. Foto no arhīva
Aleksandrs Kurkins un Andrejs Popko. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas iedzīvotāji Aleksandrs Kurkins un Andrejs Popko tiek apsūdzēti par nelikumīgu iekļūšanu Ādažu militārajā bāzē pērnvasar. Viņiem bija pret NATO vērstas skrejlapas angļu valodā. Kurkins un Popko paspēja arī nolaist amerikāņu karogu, kas plīvoja virs NATO bāzes, un nomainīt to pret karogu Georga lentes krāsās.

RĪGA, 22. augusts — Sputnik. Pirmdien, 22. augustā Rīgas rajona tiesā sākas lietas izskatīšana, kurā apsūdzēti Aleksandrs Kurkins un Andrejs Popko tiek apsūdzēti par nelikumīgu iekļūšanu Ādažu militārajā bāzē pērnvasar, ziņo ves.lv.

Kurkins un Popko apsūdzēti par huligānismu, un viņiem draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, piespiedu darbi vai naudas sods. Latvijas partijas "Par dzimto valodu!" līderim Vladimiram Lindermanam tiek inkriminēts "huligānisma atbalsts".

Ādažu poligons Latvijā. - Sputnik Latvija
Ādažu bāzē iekļuvušos Krievijas iedzīvotājus tiesās par huligānismu
Krievijas iedzīvotāji atzīst savas darbības, tomēr uzskata, ka izdarījuši administratīvu pārkāpumu.
2015. gada 10. jūnijā Kurkins un Popko iekļuva Ādažu kara bāzē, kur pacēla karogu Georga lentes krāsās un izplatīja pret NATO vērstas skrejlapas angļu valodā. Incidents notika starptautisko mācību Saber Strike 2015 laikā. Pret viņiem tika ierosināta lieta saskaņā ar pantiem "terorisms" un "spiegošana", taču vēlāk tā tika pārkvalificēta par "huligānismu".

Atbildību par Popko un Kurkina iekļūšanu Ādažu bāzē uzņēmās partija "Cita Krievija".

Aprīlī Lindermans informēja, ka Rīgas rajona tiesa Krievijas iedzīvotājiem Aleksandram Kurkinam un Andrejam Popko noteikto policijas uzraudzību un aizliegumu izbraukt no valsts nomainījusi pret pienākumu tiesai ziņot par dzīvesvietas maiņu. Arī viņam pašam pasākumi ir mīkstināti: ļauts neatzīmēties policijā un atgriezties mājās pēc pl. 23.00.

Četrus mēnešus Krievijas iedzīvotāji pavadīja Rīgas Centrālcietumā, pēc tam policijas uzraudzībā dzīvoja Rīgā dzīvoklī, ko piešķīra Krievijas vēstniecība. Ne Kurkinam, ne Popko nav atļaujas strādāt Latvijā, un viņi laiku pavadīja lasot, "sērfojot" internetā un apceļojot Latviju. Uzturu viņiem nodrošināja tuvinieki.

Ziņu lente
0