Islande apgalvo, ka Krievijas bumbvedēji pietuvojušies pasažieru lainerim

© Министерство обороны РФ / Pāriet pie mediju bankasБомбардировщик Ту-22 М3. Архивное фото
Бомбардировщик Ту-22 М3. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Islandes varas iestādes pauda neapmierinātību ar incidentu valsts gaisa telpā – Krievijas kara lidmašīnas esot bīstami pietuvojušās civilajam lidaparātam.

RĪGA, 27. septembris — Sputnik. Islandes Ārlietu ministrija izteikusi iebildumus sakarā ar Krievijas Gaisa kara spēku lidmašīnu pietuvošanos Islandes civilās aviācijas lidmašīnām.

Пилотажная группа Русские витязи - Sputnik Latvija
Bulgārija neapmierināta ar Krievijas lidmašīnām virs Melnās jūras

Vajadzētu saskaitīt lidmašīnas

Aģentūra RIA Novosti ziņo, ka, saskaņā ar vietējo mediju publicētajām ziņām, incidents noticis Islandes gaisa telpā netālu no robežas ar Norvēģiju. Izdevumi vēsta, ka divi Krievijas bumbvedēji Tu-22M lidojuši ar izslēgtiem transponderiem un nav informējuši vietējo dispečeru dienestu par plānoto maršrutu. Lidmašīnas pilots paziņojis žurnālistiem, ka palūkojies pa logu un ieraudzījis divus Krievijas bumbvedējus, kas lidojuši ierindā. Viņš vērtēja, ka bumbvedēji lidojuši aptuveni divus kilometrus zemāk nekā viņa lidmašīna. 

Nenosakāma tuvināšanās

Savukārt Islandes Ārlietu ministrija sniedza informāciju par trim bumbvedējiem Tu-160. Ārpolitikas resors vēstīja, ka pagājušajā nedēļā trīs Krievijas GKS lidmašīnas lidojušas 1800-2700 metrus zemāk nekā lidmašīna, kas devās no Reikjavikas uz Stokholmu. Ministrija uzsvēra, ka jau vairākkārt iebildusi pret neidentificētu Krievijas lidmašīnu lidojumiem, jo tās varot apdraudēt pasažieru lidmašīnas.

Bumbvedēji – tikai iegansts

Krievijas vēstniecība Islandē informēja, ka Krievijas lidaparātu manevrs nav radījis apdraudējumu. Krievijas diplomātiskās misijas Reikjavikā pārstāvis Aleksejs Šadskis vietējam izdevumam Morgunbladid paskaidroja, ka šis paziņojums sniegts tikai kā iegansts ar mērķi no jauna panākt ASV jūras kara bāzes darbības atsākšanu Keblavikā.

"Tā ir tikai propaganda – apgalvojumi, ka Krievijas lidmašīnas lido bez iekārtām, kas nosaka to atrašanās vietu, jo tāpat rīkojas arī NATO lidmašīnas," – uzsvēra Šadskis.

Ziņu lente
0