ASV pastāvīgā pārstāve ANO nosauca Krievijas darbības Sīrijā par "barbarismu"

© AP Photo / Julie JacobsonASV pastāvīgā pārstāve ANO Samanta Pauere. Foto no arhīva
ASV pastāvīgā pārstāve ANO Samanta Pauere. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV pastāvīgā pārstāve ANO Samanta Pauere paziņoja, ka Krievijas darbības Sīrijā ir nevis cīņa pret starptautisko terorismu, bet barbarisms, nepaskaidrojot, uz ko balstās šis spriedums.

RĪGA, 26. septembris — Sputnik. ASV pastāvīgā pārstāve ANO Samanta Pauere paziņoja, ka Krievijas darbības Sīrijā ir nevis cīņa pret starptautisko terorismu, bet barbarisms, nepaskaidrojot, uz ko balstās šis spriedums, vēsta RIA Novosti.

Krievija vairākkārt apgalvojusi, ka, izvēloties mērķus aviotriecieniem Sīrijā, rūpīgi pārbauda izlūkdienestu informāciju, un tikai pēc tam pieņem lēmumu par aviācijas uzbrukumu. Iepriekš izteikti pārmetumi, ka Krievija uzbrūkot civiliem objektiem Sīrijā, tāpat nekad nebija apstiprināti.

"Tas, ko Krievija atbalsta un dara — tā nav cīņa pret starptautisko terorismu, bet barbarisms," — svētdien ASV pastāvīgā pārstāve ANO Drošības padomes sēdē.

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Zaharova aicina Samantu Pauersu apmeklēt Sīriju

Sestdien, 17. septembrī starptautiskās koalīcijas lidmašīnas izdarījušas četrus uzbrukumus Sīrijas karaspēkam, kas ielenca ISIS kaujiniekus Deir ez Zoras rajonā. Uzlidojumu rezultātā bojā gājuši 62 karavīri, aptuveni 100 cilvēki guvuši ievainojumus. ASV apstiprināja minētos uzlidojumus. Pentagona pārstāvji apgalvoja, ka apstiprina koalīcijas uzbrukuma faktu.

Pauere uzsvēra, ka "Sīrijā ir daudzteroristu"."Mēs visi esam ieinteresēti tos iznīcināt. Tie apdraud visus mūsu pilsoņus, tāpēc ASV vada koalīciju, kas sastāv no 67 valstīm," — viņa teica, piebilstot, ka koalīcija "katru nedēļu atbrīvo mierīgos iedzīvotājus".

Pirmdien, 19. septembrī beidzās Sīrijā ieviestā uguns pārtraukšanas režīma termiņš. Krievijas-ASV vienošanās stājās spēkā 12. septembrī. KF Aizsardzības ministrija iepriekš paziņoja, ka svētdien uguns pārtraukšanas režīmu ievēroja tikai Sīrijas armija, bet no kaujinieku puses tika piefiksēti pārkāpumi. Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālā štāba Galvenās operatīvās pārvaldes priekšnieks ģenerālleitnants Sergejs Rudskojs iepriekš paziņojis, ka uguns pārtraukšanas režīms Sīrijā ir bezjēdzīgs, jo to ievēro tikai valdības karaspēks.

Ziņu lente
0