Zaharova aicina Samantu Pauersu apmeklēt Sīriju

© Sputnik / Eugene OdinokovKrievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova. Foto no arhīva
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova aicināja ASV pastāvīgo pārstāvi ANO Samantu Pauersu apmeklēt Sīriju un iepazīties ar tās vienkāršajiem iedzīvotājiem.

RĪGA, 18. septembris — Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova ieteica ASV pastāvīgajai pārstāvei ANO Samantai Pauersai apmeklēt Sīriju, paskatīties, kā cilvēki dzīvo kara apstākļos un uzzināt, ko nozīmē "kauns", informē RIA Novosti.

Iepriekš Samanta Pauersa izteicās, ka Krievijas ĀM pārstāvei vajadzētu nokaunēties par viņas teikto — par to, ka Vašingtona aizsargā teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" kaujiniekus.

Kaujinieku ieņemtie Alepo austrumu kvartāli. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
ASV atsakās publicēt vienošanos ar Krieviju Sīrijas jautājumā

Atbildot uz Pauersas vārdiem, Zaharova savā lapā tīklā Facebook ieteica Pauersai Sīrijā aprunāties ne tikai ar teroristiskā grupējuma "Džabhat an Nusra" kaujiniekiem vai mērenās opozīcijas pārstāvjiem, par kuru apgādi ar humanitāro palīdzību ir tik ļoti noraizējusies Vašingtona, bet gan ar vienkāršajiem iedzīvotājiem. Zaharova atgādināja, ka viņi tur dzīvo, neskatoties uz to, ka jau gandrīz sešus gadus viņu valstī notiek asiņains eksperiments, kurā aktīvi piedalās Vašingtona.

Marija Zaharova piebilda, ka pati regulāri tiekas ar Sīrijas iedzīvotājiem: gan ar opozīcijas pārstāvjiem no Sīrijas pilsētām, gan bāreņiem, kuri Krievijā ierodas atpūtas un reablitācijas nolūkos, tāpat kā ar žurnālistiem.

ĀM oficiālā pārstāve paziņoja, ka apmaksās visus ar Pauersas braucienu saistītos izdevumus.

"Piekrītiet. Un nebaidieties. Kopā ar mani neviens jūs neaizskars. Ja nu vienīgi gadījumā, ja jūsējie atkal kaut kur trāpīs "kļūdas rezultātā". Pēc tam jums būs ko atcerēties. Pie viena uzzināsiet arī to, kas ir "kauns"," — noslēgumā piebilda Zaharova.

Iepriekš Krievijas Aizsardzības ministrija vēstīja, ka sestdien, 17. septembrī starptautiskās koalīcijas lidmašīnas izdarījušas četrus uzbrukumus Sīrijas karaspēkam Deir ez Zoras rajonā. Uzlidojumu rezultātā bojā gājuši 62 karavīri, aptuveni 100 cilvēki guvuši ievainojumus. Pentagona pārstāvji apgalvoja, ka uzlidojumus izdarījuši "netīšām", viņu mērķis bijušas "Islāma valsts" pozīcijas.

Ziņu lente
0