Bankrotu skaits Igaunijā šogad sasniegs rekordu

© Sputnik / Вадим АнцуповIgaunijas Nodokļu un muitas departaments. Foto no arhīva
Igaunijas Nodokļu un muitas departaments. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nodokļu un muitas departaments galvenokārt sūta brīdinājumus par bankrotu fiziskajām personām – to skaits sastāda 60-70% kopējā apjoma.

RĪGA, 20. septembris — Sputnik. Bankrota pieteikumu skaits Igaunijā līdz 2016. gada beigām varētu sasniegt rekordu visā valsts pastāvēšanas periodā, informēja Nodokļu un muitas departamenta preses sekretāre Mailina Āsmaje, ziņo Sputnik Igaunija.

Viņa pastāstīja, ka Nodokļu un muitas departaments sācis aktīvi pieprasīt parādu nomaksu tiem, kas nav nomaksājuši nodokļus valstij. Šogad departaments palielinājis arī brīdinājumu un bankrota pieteikumu skaitu.

"Šī gada pirmajā pusē esam nosūtījuši 76 brīdinājumus par bankrotu, kas saistīti ar nodokļu nomaksas pieprasījumiem par kopējo summu 14,5 miljonu eiro apmērā. Šis rādītājs gandrīz trīskārt pārsniedz 2015. gada datus," — pavēstīja Āsmaje.

Jūras osta. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Igaunijas ārlietu ministrs: par tranzīta mazināšanos vainojama tikai Krievija
Viņa paskaidroja, ka brīdinājumi par bankrotu galvenokārt tiek sūtīti fiziskajām personām — to skaits sastāda 60-70% kopējā apjoma.

"2016. gada pirmajā pusē informāciju par bankrotu esam nosūtījuši 24 personām, ar tām saistītās parādu prasības pārsniedz 3 miljonus eiro," — norādīja Nodokļu un muitas departamenta preses sekretāre. Salīdzinājumam jāpiebilst, ka 2015. gadā bankrota procesu ietvaros tika saņemti aptuveni 3,5 miljoni eiro.

"Šobrīd iesniegti vairāk nekā 40 bankrota pieteikumi, un, domājams, līdz 2016. gada beigām to skaits sasniegs lielāko rādītāju — gandrīz 80 pieteikumus, ņemot vērā darbā pieņemto pieteikumu apjomu," — secināja Āsmaje.

Ziņu lente
0