Putins: NVS ir jāsaglabā kā pilnvērtīga starptautiskā organizācija

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents atgādināja par NVS lielo nozīmi pēcpadomju valstu suverenizācijas procesā un paziņoja, ka organizācija ir jāsaglabā tās mūsdienu formā.

RĪGA, 18. septembris — Sputnik. NVS valstis vēlas saglabāt sadraudzību kā pilnvērtīgu starptautisko organizāciju, un paralēlas struktūras nav nepieciešamas, paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"25. gadskārtā mēs esam nonākuši pie līdzīga viedokļa, un, manuprāt, tas ir svarīgākais no rezultātu viedokļa, — NVS ir jāsaglabā kā pilnvērtīga starptautiskā organizācija," — paziņoja Krievijas valsts vadītājs, apkopojot NVS valstu samita rezultātus.

"Visi uzskata — un tāds ir arī mans viedoklis, — ka paralēlas struktūras, protams, nav vajadzīgas," — viņš piebilda.

Rostislavs Iščenko, Sistemātiskās analīzes un prognožu centra prezidents. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Brīvības cena: kāpēc Latvija nav kļuvusi par Baltijas Šveici

Putins uzsvēra, ka NVS ir bijusi liela nozīme, radot apstākļus mierīgam un pakāpeniskam republiku suverenizācijas procesam.

"Patiesībā tai (organizācija — red.) ir bijusi ļoti liela nozīme, kas redzama vēsturiski. Tā radīja apstākļus mierīgam, pakāpeniskam un visiem organizācijas dalībniekiem pietiekami komfortablam suverenizācijas procesam," — uzsvēra Vladimirs Putins.

Viņš atgādināja, ka NVS radījusi apstākļus, kuros dalībvalstis varētu turpināt savstarpējo sadarbību un savas suverenitātes nostiprināšanu.

"Visas Sadraudzības valstis ir izdarījušas savus secinājumus par to, kā strādājusi organizācija (pēdējo 25 gadu laikā — red.)," — noslēgumā piebilda Putins.

Ziņu lente
0