Kijevā noticis uzbrukums Krievijas vēstniecībai

© Sputnik / Evgeny KotenkoKrievijas vēstniecība Kijevā. Foto no arhīva
Krievijas vēstniecība Kijevā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas galvaspilsētā noticis kārtējais uzbrukums Krievijas vēstniecībai – nezināmi cilvēki to apšaudījuši ar salūta šāviņiem.

RĪGA, 17. septembris — Sputnik. Nezināmu cilvēku grupa Kijevā aptuveni vienos naktī uzbrukusi Krievijas vēstniecības ēkai, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Ukrainas izdevuma "Strana.ua" publicēto informāciju.

Tiesībsargi no Ukrainas Nacionālās gvardes paskaidroja, ka aptuveni 20 cilvēki apšaudījuši diplomātiskās misijas ēku ar salūtiem un pēc tam aizbēguši. Informācija liecina, ka ēka nav guvusi acīmredzamus bojājumus.

Информационный экран в здании Центральной избирательной комиссии РФ в Москве. - Sputnik Latvija
Porošenko labprāt aizmirstu vārdu "vēlēšanas"

Šis nav pirmais uzbrukums Krievijas vēstniecībai Ukrainā. Šī gada 10. martā nezināmi cilvēki apmētāja vēstniecības ēku ar degoša šķidruma pudelēm, taču no ugunsgrēka izcelšanos izdevies novērst. Ar uzbrukumiem saskārušās arī vairākas valstisko organizāciju ēkas, piemēram, nams, kurā strādā organizācija Rossotrudņičestvo.

18. septembrī Krievijā notiks Valsts domes deputātu vēlēšanas. Arī Krievijas vēstniecībā Kijevā būs atvērts vēlēšanu iecirknis.

Iepriekš, 10. septembrī Ukrainas prezidenta preses sekretārs Svjatoslavs Cegolko pavēstīja, ka prezidents uzdevis valsts ārlietu ministram informēt Krievijas valdību par to, ka Krievijas Valsts domes vēlēšanu norise Ukrainas teritorijā nav iespējama.

Maskavā šo lēmumu nosauca par civilizētas starptautiskās saziņas noteikumu un pieklājības normu pārkāpumu. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uzsvēra, ka Ukraina nevar aizliegt balsošanu Krievijas diplomātisko misiju teritorijā, turklāt Vīnes konvencija nosaka, ka Kijevas pienākums ir garantēt diplomātisko misiju drošību. Viņš norādīja, ka Krievija neplāno ne ar vienu valsti apspriest savā teritorijā notiekošās vēlēšanas.

Ziņu lente
0