Latvijas NATO bataljonā būs tikai puse kanādiešu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kanādas bruņoto spēku komandieris Džonatans Vānss piedalījās preses konferencē Ādažu bāzē un pastāstīja, kad Latvijā ieradīsies Kanādas bataljons.

RĪGA, 16. septembris — Sputnik. Kanādas vadīto daudznacionālo bataljona kaujas grupā bus 455 Kanādas karavīri, šodien preses konferencē Ādažu militārajā bāzē informēja Kanādas bruņoto spēku komandieris Džonatans Vānss. Kopumā bataljonā būs aptuveni 1000 karavīru. Citas valstis pašas varēs izlemt, cik karavīrus nosūtīt uz Latviju, tas būs atkarīgs no iespējām un vēlmes.

NATO. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
NATO bataljons ieradīsies Latvijā, kad "nokusīs sniegs"

Jautājums par to, kuras valsts bez Kanādas piedalīsies bataljona veidošanā, vēl tiek diskutēts un būs apspriests NATO Militārās komitejas sanāksmes laikā Horvātijā. Iespējams, bataljona sastāvā dienēs poļu karavīri.

" Domāju, ka karavīri sāks ierasties nākamajā pavasarī, ap maiju, un līdz agram rudenim plānojam izvietoties. Mēs nevedīsim tehniku, kas ļoti atšķirsies no tā, kas ir Latvijā. Patlaban nevaru pateikt, kas brauks un ko atvedīs, bet rezultāts būs uzticama kaujas grupa ap 1000 karavīriem, kas būs pievienoti Latvijas armijai," — teica Vānss. Iepriekš Latvijas vēstnieks Kanādā Kārlis Eihenbaums apsolīja, ka NATO bataljons ieradīsies Latvijā, kad "nokusīs sniegs".

Ziņu lente
0