Politika

NATO un Krievija pārrunāja, kā var izvairīties no pārpratumiem

© Sputnik / Eduard Pesov / Pāriet pie mediju bankasPadomes Krievija-NATO sēde Briselē. Foto no arhīva
Padomes Krievija-NATO sēde Briselē. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceturtdien notika NATO un Krievijas sarunas augstākajā līmenī par risku samazināšanu un caurspīdīguma uzlabošanu, lai turpmāk samazinātu pārpratumu risku, paziņoja alianse.

RĪGA, 16. septembris — Sputnik. Notikušā dialoga ar Krieviju ietvaros NATO ģenerālsekretāra vietnieks Aleksandrs Veršbovs tikās ar Krievijas Federācijas vēstnieku Aleksandru Gruško, teikts alianses paziņojumā. Viņi pārrunāja risku samazināšanas un caurspīdīguma uzlabošanas iespējas. Jūlija samitā NATO līderi nolēmuši palielināt alianses klātbūtni Baltijas valstīs un Polijā, lai nomierinātu Austrumu bloka valstu bažas saistītas ar "Krievijas agresiju".

Штаб-квартира НАТО в Брюсселе - Sputnik Latvija
Rinkēvičs: NATO ir jāveido dialogs ar Krieviju

Veršbovs sacīja Gruško, ka alianse ir gatava turpināt dialogu, bet tās politika attiecībā uz Krieviju nemainīsies. Pēc viņa teiktā, praktiska sadarbība paliek pārtraukta saistībā ar notikumiem Ukrainā.

"Tajā pašā laikā mēs nolēmām atstāt atvērtus politiskam dialogam kanālus," — citēja alianse Veršbova vārdus.

Krievijas Ārlietu ministrijas vadītājs Sergejs Lavrovs uzsvēra, ka tā nebija Krievija, kas apturēja vienošanās ar NATO, tāpēc tieši aliansei ir jāsper soļi sadarbības reanimācijai.

"Kas attiecās uz ilgtermiņa attiecībām (KF — Red.) ar NATO: jūs zināt, ka tie nebijām mēs, kuri pārtrauca sadarbību terorisma apkarošanas jomā, tie nebijām mēs, kuri pārtrauca Afganistānas drošības spēku atbalstu, lai viņi varētu efektīvāk cīnīties ar ISIS un pārējiem radikāļiem. Mēs arī nebijām apturējuši visas pārējās mijiedarbības formas starp Krieviju un Ziemeļatlantijas aliansi," — teica Lavrovs. Pēc viņa teiktā, pašlaik joprojām pastāv vēlme saglabāt mākslīgi ģenerēto ienaidnieka attēlu, lai, pamatojoties to, pieprasītu viedokļu vienotības un pozīciju konsolidācijas".

Ziņu lente
0