Politika

Rinkēvičs: NATO ir jāveido dialogs ar Krieviju

© Foto : NATOШтаб-квартира НАТО в Брюсселе
Штаб-квартира НАТО в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas un Baltijas valstu ārlietu ministru tikšanās laikā Rīgā politiķi apstiprināja Eiropas Savienības vienoto viedokli un NATO spēku dislokācijas nozīmi Baltijā un Polijā, taču domas dalījās jautājumā par Eiropas armiju.

RĪGA, 14. septembris – Sputnik. Vakar Rīgā notika Vācijas un Baltijas valstu ārlietu ministru tikšanās, raksta Sputnik Igaunija.

Tikšanās laikā ministri uzsvēra NATO sabiedroto lēmuma lielo nozīmi par klātbūtnes paplašināšanu Baltijas valstīs un Polijā. Viņi apliecināja, ka Vācijas ierosinājums vadīt NATO spēku dislokāciju Lietuvā ir būtisks ieguldījums drošības nostiprināšanai reģionā.

Visas četras valstis apstiprināja Eiropas vienoto viedokli, kura pamatā ir ES valstu solidaritāte un savstarpējā palīdzība. Ministri pavēstīja, ka jāpieliek visas pūles, lai ES kļūtu spēcīgāka un saliedētāka uz kopējo vērtību pamata.

Vācijas Ārlietu ministrijas vadītājs Franks Valters Šteinmeiers. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Šteinmeiers šonedēļ apmeklēs Latviju un Ukrainu

Pēc tikšanās ar Franku Valteru Šteinmeieru un Lietuvas un Igaunijas ministriem Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkevičs uzsvēra, ka NATO ir jāattīsta dialogs ar Krieviju. Šteinmeiers konsekventi norāda, ka jāatsāk dialogs ar Krieviju un jāatjauno ekonomiskās attiecības. Viņš arī brīdina NATO, ka "ieroču žvadzināšana" pie Krievijas rietumu robežām ir lieka.

Tikšanās laikā radās arī domstarpības: Rinkēvičs skeptiski izteicās par Eiropas armijas izveides ideju, savukārt Vācijas sociāldemokrātiskā partija, pie kuras pieder Šteinmeiers, cenšas popularizēt šo ideju.

Tomēr domstarpības neietekmēja tikšanās kopējo atmosfēru.

"Partijām un valdībām ir dažādi viedokļi. Esmu pārliecināts, ka mūsu iedzīvotāji vēlas ciešāku sadarbību drošības jomā, un mums nevajadzētu par to kaunēties," – uzsvēra Šteinmeiers

Ziņu lente
0