WADA apstiprināja hakeru publicēto jauno dokumentu autentiskumu

© Sputnik / Руслан Кривобок / Pāriet pie mediju bankasДопинг-контроль
Допинг-контроль - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Hakeri publicējuši dokumentus, no kuriem izriet, ka 25 sportistu – astoņu valstu pārstāvju – dopinga analīzes bijušas pozitīvas.

RĪGA, 15. septembris — Sputnik. Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) komentēja Fancy Bears hakeru grupas publicētās otrās dokumentu partijas noplūdi. WADA pārstāvji atzina, ka jaunie dokumenti ir autentiski, vēsta RIA Novosti.

Atkal "krievu pēdas"

Dokumentu noplūdē WADA apsūdz "krievu hakerus". Vienlaikus aģentūra atzīst, ka dokumenti atradušies sistēmā ADAMS (Anti-Doping Administration and Management System — Antidopinga administrēšanas un pārvaldes sistēma).

Американская теннисистка Серена Уильямс - Sputnik Latvija
Narkotikas mēdz būt dažādas: WADA dubultie standarti

"Nepārtrauktie kiberuzbrukumi no Krievijas nopietni traucē darbu, kas tiek veikts ar mērķi atjaunot noteikumiem atbilstošu Krievijas antidopinga programmu," — paziņoja WADA ģenerāldirektors Olivjē Nigli.

WADA informē, ka datus par "Maskavas roku" dokumentu noplūdē nodrošina FIB. Aģentūras mājaslapā teikts, ka arī izmeklēšanā par uzbrukumu ASV Demokrātu partijas serveriem FIB pieminējis grupējumu Fancy Bears. Turklāt FIB pat saistīja hakerus ar Krievijas Galveno izlūkošanas pārvaldi.

Maskava atkārtoti noraida informāciju par Krievijas saistību ar hakeru darbību. Piemēram, prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs nosauca minētos apvainojumus par absurdiem.

Dopinga lietotāji

Kopumā dokumentos minēti apmēram 25 sportisti. Lielākais pārkāpēju skaits ir amerikāņu vidū – desmit cilvēki. Sarakstā ir arī pieci atlēti no Vācijas un pieci no Lielbritānijas, un pa vienam sportistam no Krievijas, Čehijas, Dānijas, Polijas un Rumānijas.

Серена Уильямс - Sputnik Latvija
WADA atļāvusi māsām Viljamsām lietot dopingu

Krievijas līdzjutējus visvairāk interesē bokseris Miša Alojans, kura analīzēs atrasts stimulators tuaminoheptāns.

Sarakstā ir arī sportisti ar veciem "grēkiem". Izrādījās, ka dopinga lietošanā savulaik pieķertas tenisistes Petra Kvitova (Čehija) un Betānija Mateka-Sandsa (ASV), 2016. gada Olimpisko spēļu čempions – treka un šosejas riteņbraucējs Bredlijs Viginss no Lielbritānijas, viņa tautietis Kristofers Frums, "Tour de Frans" 2016. gada uzvarētājs, kā arī 2016. gada Olimpisko spēļu čempione peldēšanā amerikāniete Ketlīna Beikere.

Neviena vārda par māsām Viljamsām un Bailzu

Jāpiebilst, ka WADA nekomentē pirmo dokumentu partiju, ko iepriekš publicēja Fancy Bears. Tomēr tajos ir minēti visā pasaule slaveni sportisti.

Saskaņā ar šiem dokumentiem, neatļautas vielas lietojušas tenisistes Venusa un Serēna Viljamsas, vingrotāja Simona Bailza un basketboliste Elena delle Donne.

Pie tam dokumentos norādīts, ka amerikānietes lietojušas preparātus ar WADA atļauju, jo atlētiem tie esot nepieciešami.

Ziņu lente
0