Ukrainas valdība pārmet Krievijai PTO noteikumu pārkāpumu

© Sputnik / Andrey Stenin / Pāriet pie mediju bankasЗдание Верховной Рады в Киеве
Здание Верховной Рады в Киеве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas valdība vēlas apstrīdēt Krievijas ieviestos ierobežojumus tranzītam uz trešajām valstīm.

RĪGA, 15. septembris — Sputik. Ukraina uzsākusi procedūru PTO ar mērķi apstrīdēt Krievijas ieviestos ierobežojumus tranzītam uz trešajām valstīm, informē RIA Novosti, atsaucoties uz Ukrainas Ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministrijas preses dienesta sniegto informāciju.

Iepriekš Ukraina nosūtīja pieprasījumu konsultācijām ar Krieviju Pasaules Tirdzniecības organizācijas ietvaros jautājumā par tranzīta ierobežošanu.

Информационный экран в здании Центральной избирательной комиссии РФ в Москве. - Sputnik Latvija
Porošenko labprāt aizmirstu vārdu "vēlēšanas"

Šī gada jūlijā PTO padomes sēdē Ukraina informēja par savu viedokli sakarā ar Ukrainas preču tranzīta ierobežojumiem cauri Krievijas teritorijai.

No 1. jūlija Krievijā stājies spēkā aizliegums tranzīta auto un dzelzceļa pārvadājumiem no Ukrainas uz Kazahstānu un Kirgīziju. Tas skar preces, uz ko Krievijā attiecinātas muitas nodevas, vai "sankciju sarakstā" iekļautās preces. Kijeva pārmet Krievijai Ukrainas preču tranzīta bloķēšanu un PTO normu parkāpumu.

Iepriekš Krievijas prezidents Vladimirs Putins izdarija grozījumus dekrētā par Krievijas ekonomiskās drošības un nacionālo interešu nodrošināšanu tranzīta pārvadājumos no Ukrainas uz Kazahstānu un attiecināja prasības arī uz Kirgīziju.

Preces no Ukrainas uz šīm valstīm pa Krievijas teritoriju tiek nogādātas tikai pa noteiktiem maršrutiem un šķērso konkrētus caurlaides punktus.

Ziņu lente
0