Politika

Krievijas ĀM atbild uz ASV pārmetumiem par vienošanās pārkāpumiem Sīrijā

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasБрифинг официального представителя МИД России М.В.Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М.В.Захаровой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova pavēstīja, ka ASV pārmetumu vietā jāuzsāk atbildīgs darbs panāktās vienošanās īstenošanai.

RĪGA, 15. septembris — Sputnik. Maskava uzskata, ka ASV izteikumi par to, ka Krievija nav gatava ievērot uguns pārtraukšanas režīmu Sīrijā, nenāk par labu šajā situācijā, šodien paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova.

"Protams, mēs uzskatām par neloģiskiem un neproduktīviem tamlīdzīgus paziņojumus, kas cita starpā tiek sniegti apstākļos, kad ilggadējais konflikts Sīrijā nekādi nevar atrisināties, un pie tam visas starptautiskās pūles veltītas mierīgas noregulēšanas panākšanai," – viņa uzsvēra brīfingā.

Города мира. Вашингтон - Sputnik Latvija
Vašingtona apšauba Maskavas iespējas pildīt noslēgto vienošanos

Viņa apliecināja, ka "ļoti skumdina un satrauc tas, ka mēs dzirdam absolūti pretējos (ASV – red.) paziņojumus, neskatoties uz pozitīvo un konstruktīvo iznākumu, kas tika panākts Ženēvā tikai pirms nedēļas."

Mēs ļoti labi izprotam šo paziņojumu raksturu, taču tie nenāk par labu situācijai. Ir jānotiek konstruktīvam darbam. Mums ir tāda darba piemērs, mēs ļoti labi zinām, ka ASV prot strādāt, ja tās vēlas strādāt. Tāpēc šādu paziņojumu vietā jānāk atbildīgam darbam ar mērķi īstenot panāktās vienošanās," – uzsvēra Ārlietu ministrijas pārstāve.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs un ASV valsts sekretārs Džons Kerijs vakar telefona sarunā vienojās vēl par 48 stundām pagarināt pirmdien spēkā stājušos 48 stundas ilgo pamieru. Vienošanās, kas pagajušajā nedēļā tika panākta starp Maskavu un Vašingtonu, nosaka, ka pēc septiņas dienas ilga sekmīga pamiera Krievija un ASV sāks uzbrukumu koordināciju teroristiem Sīrijā.

Ziņu lente
0