Politika

Vašingtona apšauba Maskavas iespējas pildīt noslēgto vienošanos

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Вашингтон
Города мира. Вашингтон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV administrācija pauž šaubas par Krievijas un Sīrijas valdību iespējām pildīt vienošanos, ko pagājušajā nedēļā Ženēvā panāca Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs un ASV valsts sekretārs Džons Kerijs.

RĪGA, 15. septembris – Sputnik. ASV administrācija aicina Krievijas un Sīrijas valdības pildīt panāktās vienošanās noteikumus un nodrošināt nepārtrauktas humanitārās palīdzības piegādes iespējas valstī, vakar pavēstīja Baltā nama pārstāvis Džošs Ernests.

"Līdz šim mēs neesam redzējuši nepārtrauktu humanitārās palīdzības plūsmu, ko vēlētos redzēt," – pavēstīja Ernests žurnālistiem brīfingā. "Mēs vērīgi sekojam situācijai un aicinām krievus un Asada režīmu pildīt saistības," – piebilda Baltā nama pārstāvis.

Viņš paskaidroja, ka ASV administrācijā un pasaulē joprojām "šaubās par krievu iespējām un gatavību pildīt saistības, ko nosaka panāktā vienošanās, un šis skepticisms ir ne tikai pamatots, bet arī teicami dokumentēts."

Pagājušajā nedēļā Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs un ASV valsts sekretārs Džons Kerijs vienojās par daudzposmu plānu Sīrijas jautājumā, kas paredz karadarbības apturēšanu no 12. septembra. Pēc pušu pārrunām Lavrovs norādīja, ka teroristu un opozīcijas atšķiršanas uzdevums ir viens no būtiskākajiem un prioritārajiem uzdevumiem, ko nosaka pieņemtā dokumentu pakete.

Ziņu lente
0