Politika

Medvedevs: terorakti ES – nepārdomātas migrācijas politikas sekas

© Sputnik / Sergey Guneyev / Pāriet pie mediju bankasПремьер-министр РФ Д. Медведев
Премьер-министр РФ Д. Медведев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs uzskata, ka eiropiešiem bija jāpadomā par savu valstu pilsoņu interešu aizsardzību, pirms tika plaši atvērtas durvis citas kultūras pārstāvjiem.

RĪGA, 10. septembris — Sputnik. Terorakti Eiropas Savienībā ir nepārdomātas migrācijas politikas sekas, un nepieciešami ārkārtas lēmumi savienības vienotības saglabāšanai, pavēstīja Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs, informē aģentūra RIA Novosti.

Ситуация с беженцами - Sputnik Latvija
Protesti Muceniekos: bēgļi grib naudu un internetu

"Notikumi Eiropā atstāj sarežģītus iespaidus. Vēl vairāk, cilvēciski jūtu līdzi daudziem apvienotās Eiropas iedzīvotājiem. Kāpēc? Eiropā vienmēr ir bijusi komfortabla vide, dzīves vieta. Mēs to uzskatījām par piemēru tam, kā var attīstīt teritorijas. Arī pašlaik, protams, varam šo to mācīties. Taču problēma, manuprāt, ir tā, ka Eiropas Savienībā diemžēl ir absolūti nepārdomāta attieksme pret migrācijas politiku," – Medvedevs pavēstīja intervijā programmai "Vesti v subbotu" ar Sergeju Briļovu.

Pēc viņa domām, atverot vārtus visiem, tostarp arī grūtībās nonākušiem cilvēkiem, eiropiešiem vispirms bija jāpadomā par savu valstu pilsoņu interešu aizsardzību katrā valstī un apvienotajā Eiropā kopumā.

"Rezultātā Eiropā ieradās miljoniem cilvēku, pavisam citas kultūras pārstāvji. Es pat nepieminu ekstrēmistus un teroristus, kuri arī tur nokļūst. Būtībā viņi ir mainījuši Eiropas ainavu. Notikumi ir baismīgi. Un tas viss nepārdomātas migrācijas politikas dēļ," – uzsvēra Krievijas premjerministrs.

"Es uzskatu, ka, pirmkārt, tā ir mācība pašai Eiropai. Viņiem ir jāpieņem kaut kadi ārkārtas lēmumi, lai saglabātu savu vienotību. Arī mēs to vēlamies," – viņš piebilda.

Pie tam politiķis uzskata, ka tā ir mācība arī Krievijai. "Pašlaik Krievija ir valsts, kas pietiekami stingri ievēro savu pilsoņu intereses. Cenšas viņus aizsargāt, lai kur viņi neatrastos. Pieņemt lēmumus ar mērķi saglabāt stabilitāti un mieru pilsoņu vidū mūsu valsti. Man šķiet, pēdējā laikā mums tas izdodas," – viņš apliecināja.

"Eiropas piemēram ir jābrīdina mūs nepieņemt nepārdomātus lēmumus. Mums ir jāsaglabā visi pēdējā laikā gūtie sasniegumi tieši no miera, starpnacionālo attiecību, starpkonfesionālo attiecību viedokļa. Tas ir ļoti svarīgs uzdevums valstij," – norādīja Krievijas valdības vadītājs.

Ziņu lente
0