Filipīnu prezidents: Obamu neesmu aizvainojis, taču Bans Kimūns ir muļķis

© REUTERS / LEAN DAVAL JRРодриго Дутерте.
Родриго Дутерте. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Filipīnu valsts vadītājs Rodrigo Duterte paziņoja, ka nav teicis aizvainojošus vārdus par ASV prezidentu Baraku Obamu, taču nosauca par muļki ANO ģenerālsekretāru Banu Kimūnu.

RĪGA, 10. septembris — Sputnik. Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte nosaucis par muļķi Apvienoto Nāciju Organizācijas ģenerālsekretāru Banu Kimūnu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūras France Press publicēto informāciju.

Obama. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Obama atceļ tikšanos ar Filipīnu prezidentu, kurš viņu aizvainoja

Šādi Rodrigo Duterte komentēja ANO paziņojumus par iespējamiem cilvēktiesību pārkāpumiem kampaņā, ko uzsācis Duterte cīņā ar noziedzību.

"Es sev teicu – viņš ir vēl viens muļķis. Es turpināšu kampaņu pret noziedzniekiem, man viņu nav žēl," – teica Duterte. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka iepriekš nav izteicis neko aizvainojošu par ASV prezidentu Baraku Obamu.

Šonedēļ medijos parādījās informācija, ka Duterte nodēvējis par "maukas dēlu" ASV prezidentu Baraku Obamu, jo kļuvis zināms, ka ASV valsts vadītājs viņu tikšanās gaitā vēlas apspriest vairāk nekā 2 tūkstošu cilvēku bojāeju cīņā ar noziedzību Filipīnās pēc Dutertes ievēlēšanas. Obama savukārt nodēvējis savu kolēģi par "kolorītu puisi" un uzdeva noteikt, vai iespējams konstruktīvs dialogs ar politiķi pēc viņa izteicieniem.

Filipīnu prezidents norādīja, ka izteicienu "putangina" nav jāuztver nopietni, jo tas ir "parasts vārds, ko izmanto visi." Duterte paskaidroja, ka tas nenozīmē "maukas dēls", un minēja divus sinonīmus. Viņš piebilda, ka viņa piezīmes bijušas veltītas ASV Valsts departamentam nevis Obamam.

"Mani ļoti sadusmoja šie draudi… Pie tā vainīgi vājprātīgie ASV Valsts departamentā," – aģentūra citēja Dutertes vārdus.

Ziņu lente
0