Jurijs Loza par "Eirovīziju" Krievijā: mums tas nav vajadzīgs

© Sputnik / Антон Белицкий / Pāriet pie mediju bankasJurijs Loza. Foto no arhīva
Jurijs Loza. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vai būtu vērts priecāties par iespējamo "Eirovīzijas" norisi Krievijā. Sputnik žurnālists uzzināja pazīstamā dziedātāja Jurija Lozas viedokli.

RĪGA, 9. septembris — Sputnik, Ļevs Rižkovs. Tiesības organizēt konkursu "Eirovīzija 2017" var pāriet pie Krievijas, ja Ukraina nepieņems lēmumu par tā norises vietu un finansējuma avotiem, informēja starptautiskie plašsaziņas līdzekļi.

Atgādināsim, ka šogad par uzvarētāju tika atzīta ukraiņu dziedātāja Džamala, otro vietu ieņēma Austrālija, bet trešo — Krievija. 

Tomēr Austrālijā "Eirovīziju" organizēt neizdosies, jo "ķenguru zemi" ar Eiropu saistīt nekādi neizdosies.

Eirovīzija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
"Eirovīzija 2017" varētu notikt Krievijā

"Petro Porošenko pastāvīgi pārmet Krievijai agresiju, — konstatēja Jurijs Loza. — Kam tad vēl atdot "Eirovīziju", ja ne "agresoram", kurš tev "uzbrucis"? No loģikas viedokļa tas ir īsts neprāts."
Mākslinieks uzskata, ka šis konkurss Krievijai neko nedod.

"Jebkurā gadījumā mūs piespiedīs runāt angļu valodā, organizējot konkursu pie sevis, — atzīmēja dziedātājs. — Kam mums tas vajadzīgs? Esmu simtkārt atkārtojis, ka pat parastajā kārtībā šis konkurss Krievijai nav vajadzīgs, it īpaši, ja mēs neesam izcīnījuši uzvaru. Tas ir angļu tusiņš, kurš pašlaik nemaz nelīdzinās tam, kāds tas bija iecerēts. 1956. gadā, kad tas sākās, tam bija jāsatuvina tautas. Tagad tas tikai šķeļ."

Loza norādīja, ka angļu valodas dominēšana ir viens no faktoriem, kas šķeļ tautas.

"Tagad cilvēki dzied tikai angļu valodā, nevis savās valodās, — atzīmēja mākslinieks. — Agrāk programmu vadīja savā valodā, pārējie tulkoja. Tagad pat programma tiek vadīta angļu valodā. Man šķiet, Ukraina tikai vinnēs, ja novels konkursu uz Krievijas pleciem, jo neizdos naudu par angļu tusiņu. Bet mēs izdosim, lai arī tas nedāvā nekādu prestižu."

"2009. gadā mēs ņēmām ārzemju speciālistus, kuri piegādāja tehniku, — atgādināja Loza. — Tas ir, mēs pat nevarējām atvest savu tehniku! Mēs atkal pabarosim lielu skaitu dažnedažādu cilvēku un popularizēsim angļu kultūru. Kam mums vajadzētu popularizēt anglosakšus Krievijā, pašiem par savu naudu? Ukraina ir uzvarējusi, un lai pati ar viņiem auklējas. Mums "Eirovīzija" nav vajadzīga."

Ziņu lente
0