"Eirovīzija 2017" varētu notikt Krievijā

© WikipediaEirovīzija. Foto no arhīva
Eirovīzija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija, kas "Eirovīzijā 2016" ieņēma trešo vietu, varētu kļūt par konkursa otro līdzorganizatoru. EBU informē, ka lēmums jāpieņem līdz oktobra sākumam.

RĪGA, 8. septembris — Sputnik. Krievija varētu uzņemt pie sevis "Eirovīziju" 2017. gadā, ja Ukrainā līdz oktobra sākumam netiks pieņemts lēmums par tā norises vietu un finansējumu, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti publicēto informāciju.

Uz Eirovīziju pretendē trīs Ukrainas pilsētas: Kijeva, Dņepra (agrākā Dņepropetrovska) un Odesa. 25. augustā Ukrainas valdības preses dienests informēja, ka tiek atcelta preses konference, kurā bija paredzēts paziņot, kura pilsēta uzņems Eirovīziju. Ukrainas kultūras ministrs Jevgēņijs Ņiščuks paskaidroja, ka aizkavēšanās esot saistīta ar tehniskiem jautājumiem.

"Nekas netiek vilkts garumā, vienkārši tiek pārbaudīts un ziņots EBU (Eiropas Raidorganizāciju apvienība, kas organizē "Eirovīziju" — red.) par visiem konkrētajiem jautājumiem — tie jāsaskaņo ar EBU. Patiesībā nav nekādu problēmu," — apliecināja ministrs.

Iepriekš konkursa komisija jau atlika informācijas sniegšanu par to, kura pilsēta izcīnījusi uzvaru, pamatojot to ar finansiāla rakstura grūtībām.

EBU informēja, ka tiesības uzņemt pasākumu var pāriet pie citas valsts, ja Kijeva tuvākajā laikā neizvēlēsies konkursa norises vietu un infrastruktūras finansēšanas avotus.

"Ukraina izcīnīja uzvaru konkursā 2016. gadā, tātad viņi ieguvuši tiesības uzņemt to savā valstī. Neviens viņiem nevar atņemt uzvarētāja statusu," — informēja apvienības preses dienests.

"Vienlaikus lēmums ir jāpieņem daudz agrāk. Mēs vērīgi sekojam, kā trīs pilsētas cīnās par tiesībām uzņemt konkursu, taču nezinām, kad tiks sniegts oficiāls ziņojums par galīgo lēmumu. Termiņš — līdz oktobra sākumam," — ziņoja EBU.

Saskaņā ar vienošanos ar EBU, Austrālija, kas šogad ieņēma otro vietu, nomināli kļūst par pasākuma līdzorganizatoru, taču pašam konkursam jānotiek Eiropas reģionā. "Saskaņā ar noteikumiem, par otro "Eirovīzijas" līdzorganizatoru 2017. gadā varētu kļūt Krievija — trešās vietas ieguvēja," — raksta "Izvestija".

Ukraina jau uzņēma "Eirovīziju" 2005. gadā, kad Stambulā uzvarēja Ukrainas dziedātāja Ruslana. Toreiz organizācijas komiteja nolēma, ka konkurss notiks Kijevā, taču tā sagatavošanas darbi ieilga, un tos pavadīja skandāli. Vēlāk organizatoriem pārmeta valsts līdzekļu izlaupīšanu.

Pēc Džamalas uzvaras Stokholmā tika pieņemts lēmums organizēt konkursu, lai izlemtu, kurā pilsētā notiks "Eirovīzija 2017".

Ziņu lente
0