Politika

Ķīnā darbu sācis G20 samits

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasПервое рабочее заседание глав делегаций государств-участников "Группы двадцати".
Первое рабочее заседание глав делегаций государств-участников Группы двадцати. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīnas pilsētā Hančžou darbu sācis "Lielā divdesmitnieka" samits.

RĪGA, 4. septembris – Sputnik. Ķīnas pilsētā Hančžou darbu oficiāli sācis "Lielā divdesmitnieka" (G20) samits, kura tēma ir "Novatoriskas, veselīgas, savstarpēji saistītas un inkluzīvas pasaules ekonomikas izveide".

Ķīna norāda, ka starp valsts prezidentūras galvenajām prioritātēm ir tādi jautājumi, kā jaunu ceļu meklējumi vispasaules ekonomiskajai attīstībai, efektīvāka vispasaules ekonomiskā un finanšu pārvalde, starptautiskās tirdzniecības un investīciju stimulēšana, kā arī inkluzīva un savstarpēji saistīta attīstība. Ķīna uzskata, ka šīs prioritātes atbilst pasaules ekonomikas vajadzībām un sakrīt ar Ķīnas attīstības vektoram, kā arī demonstrē "inovāciju garu".

"Lielais divdesmitnieks" (G20) ir vadošais forums globālās ekonomiskās un finansiālās sadarbības jautājumu apspriešanai. G20 apvieno lielākās attīstītās un augošās ekonomikas, kam pieder aptuveni 85% vispasaules IKP. 2013. gadā G20 vadīja Krievija, 2014. gadā to nomainīja Austrālija, bet 2015. gadā vadību uzņēmās Turcija.

Iepriekš Krievijas prezidenta palīgs Jurijs Ušakovs vēstīja, ka samitā gaidāmi 19 Eiropas Savienības dalībvalstu līderi." Viņš piebilda, ka pasākumā piedalīsies pastāvīgie uzaicinātie viesi – Spānijas valdības priekšsēdētājs un Singapūras premjerministrs. Uzaicināti arī Ēģiptes, Kazahstānas, Taizemes un Laosas vadītāji.

Ziņu lente
0