Rīgas skolas vairs nevar optimizēt

© Sputnik / Oksana DzadanНачало учебного года в школах
Начало учебного года в школах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mācību iestādes ar nelielu skolēnu skaitu ir vienīgās savos rajonos un tās nevar optimizēt, uzskata Rīgas mērs Nils Ušakovs.

RĪGA, 5. septembris— Sputnik. Ar skolām, kurās mācās nedaudz skolēnu, neko nedrīkst darīt — tās ir vienīgās savos rajonos, un to optimizācija var radīt daudz problēmu, skolēniem un viņu vecākiem intervijā LTV raidījumā "Rīta panorāma" paziņoja Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Pēc viņa teiktā, kopš 2009. gada Rīgā reorganizētas 25 skolas: no 140 skolām, kas darbojās 2009. gadā, šobrīd palikušas 115. Rīga optimizējusi vairāk skolu, nekā visas pārējās Latvijas pašvaldības kopā.

Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Nils Ušakovs: nevajag slēgt krievu skolas

Turpināt slēgt mācību iestādes var tikai līdz brīdim, kamēr mikrorajonā paliek viena skola. Piemēram, 29. Rīgas vidusskola palikusi vienīgā Mangaļos un to optimizēt nevar. Ja to slēgt, bērniem nāksies braukt uz Vecmīlgrāvi vai uz centru. Līdzīga situācija ir ar 19. un 27. vidusskolu.

Neskatoties uz mazo skolēnu skaitu, nevar slēgt mazākumtautību skolas — ebreju, lietuviešu igauņu un poļu, norāda Rīgas mērs.

Tajā pašā laikā Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis uzskata, ka republikas rajonos vēl tiks slēgtas daudzas skolas. Iepriekšējā mācību gada sākumā viņš pastāstīja, ka 79 skolās mācās nepietiekams bērnu skaits — mazāk nekā 50 cilvēki. Vienā pamatskolā ir tikai divi skolēni.

Kopumā šogad durvis atvēra 735 pašvaldību pamata un vidusskolas. Turklāt, kā pastāstīja Izglītības un zinātnes ministrijā, jaunajā mācību gadā ir optimizētas 20 skolas, turklāt deviņas skolas ir slēgtas.

Ziņu lente
0