Politika

Putins par iedomātiem Krievijas draudiem: totāli murgi

© Sputnik / Alexei DruzhininПрезидент РФ Владимир Путин во время совместного с президентом Южной Кореи Пак Кын Хе и премьер-министром Японии Синдзо Абэ осмотра Приморского океанариума на острове Русский в рамках Восточного экономического форума
Президент РФ Владимир Путин во время совместного с президентом Южной Кореи Пак Кын Хе и премьер-министром Японии Синдзо Абэ осмотра Приморского океанариума на острове Русский в рамках Восточного экономического форума - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents paziņoja, ka saprātīgiem cilvēkiem ir skaidrs: Maskava neapdraud Baltijas valstis. Tādas bažas ir muļķīgas, ir pārliecināts Vladimirs Putins. Viņš atgādināja, ka NATO valstīs dzīvo 600 miljoni cilvēku, bet Krievijā – 146 miljoni.

RĪGA, 5. septembris — Sputnik. Pieņēmumi par iespējamiem Krievijas draudiem attiecībā uz Baltijas valstīm ir "pilnīgs absurds", un tas ir skaidrs "visiem saprātīgiem cilvēkiem", paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins intervijā Bloomberg, ko šodien publicē vietne kremlin.ru.

"Paklausieties, es domāju, ka visiem saprātīgiem cilvēkiem, kuri reāli nodarbojas ar politiku, ir skaidrs, ka Krievijas draudi attiecībā uz, teiksim, Baltijas valstīm – tas ir pilnīgs absurds," — teica Putins. Krievijas līderis izslēdza militārā konflikta iespēju ar NATO valstīm. 

"Vai tad mēs grasāmies karot ar NATO? Cik cilvēki dzīvo NATO valstīs? Apmērām 600 miljoni, vai ne? Bet Krievijā – 146 miljoni," — viņš atgādināja.

Генеральный секретарь НАТО Андерс Фог Расмуссен - Sputnik Latvija
Bijušais NATO ģenerālsekretārs: Baltijas valstīs iespējams hibrīdkarš

Putins uzsvēra, ka neskatoties uz to, ka Krievija ir lielākā kodollielvalsts, tai ir "absolūti miermīlīga ārpolitika, kas vērsta uz sadarbību."

"Vai jūs tiešām domājat, ka mēs gribam iekarot Baltiju, izmantojot kodolieročus? Kas par murgiem?" — teica Krievijas valsts vadītājs.

NATO samitā Varšavā tika pieņemts lēmums par alianses austrumu flanga pastiprināšanu. NATO plāno jau 2017. gadā izvietot Baltijas valstīs un Polijā četrus daudznacionālos bataljonus. Katras struktūrvienības skaits varētu sasniegt 1200 cilvēku.

Savu rīcību alianse skaidro ar draudiem no Krievijas puses. Maskava jau vairākkārt ir uzsvērusi, ka Krievijas puse nav ieinteresēta spriedzes eskalācijā nedz Baltijas reģionā, nedz kur citur, tomēr gatava adekvāti reaģēt uz draudiem pie Krievijas robežas.

Ziņu lente
0