Autopārvadātāji un fermeri Francijā pieprasa nojaukt migrantu nometni Kalē

© REUTERS / Pascal RossignolФранцузская полиция во время демонтажа лагеря для мигрантов в Кале
Французская полиция во время демонтажа лагеря для мигрантов в Кале - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nelegālie migranti izveidojuši plašu nometni Kalē, kur sākas Eirotunelis, un meklē jebkādu iespēju šķērsot Lamanšu. Stihiskā apmetne iedēvēta par "džungļiem".

RĪGA, 5. septembris — Sputnik. Franču autopārvadātāji un lauksaimniecības produktu ražotāji gatavojas bloķēt Kalē, lai pieprasītu migrantu stihiskās apmetnes likvidāciju pilsētas apkaimē, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūras France Press sniegtajām ziņām.

Latvijas Ārlietu ministrija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kā apbraukt Kalē

Kalē virziena devušās divas kolonnas, ko veido 70 kravas mašīnas. Pilsētas apkaimē tās gatavojas slēgt automaģistrāli, ko pārvadātāji izmanto tranzītam uz Lielbritāniju. Paredzams, ka pa ceļam protesta akcijas dalībniekiem pievienosies lauksaimniecības produktu ražotāji ar traktoriem.

Arī pašā Kalē pilsētā "dzīvo ķēdi" veidot gatavojas tirdzniecības darbinieki un dokeri. Akcijas dalībnieku skaits varētu sasniegt aptuveni 500 cilvēkus.

Pagājušajā nedēļā Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs ziņoja, ka migrantu nometne tiek demontēta pakāpeniski, taču protestu dalībnieki ir neapmierināti, jo nav zināms precīzs termiņš, kad tiks likvidētas par "džungļiem" iedēvētās stihiskās apmetnes.

Kalē dzīvojošie nelegālie migranti meklē jebkādu iespēju, lai šķērsotu Lamanšu un nokļūtu Lielbritānijā. Lielākā daļa migrantu nogļuvuši Francijā no Eritrejas, Sudānas un Somālijas, kā ari Sīrijas un Afganistānas. Augusta vidū Padekalē departamenta prefektūra ziņoja, ka bēgļu nometnē mitinās aptuveni 7 tūkstoši cilvēku.

Ziņu lente
0