Kā apbraukt Kalē

© Guillaume SpeurtLatvijas Ārlietu ministrija. Foto no arhīva
Latvijas Ārlietu ministrija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārlietu Ministrija oficiāli brīdināja par to, ka Francijas pilsētas Kalē apkaimēs pastāv bīstama situācija vadītājiem tālbraucējiem. Tuvākajā laikā Latvijas vēstniecība Francijā apspriedīs šo problēmu ar valsts iestādēm.

RĪGA, 19 Augusts — Sputnik. Nedz Ārlietu ministrija, nedz Latvijas vēstniecība Francijā līdz šim nav saņēmuši nevienu oficiālu paziņojumu par to, ka ar kādu Latvijas autopārvadātāju notikusi ārkārtas situācija Kalē, ziņo LETA.

Водитель грузовика - Sputnik Latvija
Franču imigranti uzbrūk Latvijas tālbraucējiem šoferiem

Latvijas vēstniecība Francijā tuvākajā laikā sazināsies ar Francijas valsts institūcijām, lai apspriestu drošības situāciju Kalē.

Ceļā uz Lielbritāniju (no Kalē uz Anglijas pilsētu Duvru darbojas prāmju pārceltuve pāri Lamanšam) nelegālie migranti un bēgļi no nometnes "džungļi" no uzbrūk vadītājiem tālbraucējiem, lai apturētu automašīnu, tad vai nu to aplaupa, vai nu mēģina paslēpties pārvadātā kravā.

Ministrijā skaidro, ka sadarbībā ar vēstniecību Francijā iestādes mājaslapa tika papildināta ar brīdinājumu par situāciju Kalē. Brīdinājums mājaslapā tiešām ir, bet, lai to atrastu, ir nepieciešams precīzi zināt, kas jāmeklē, jo tas atrodas dokumentā, kura pirmās četras rindkopas veltītas teroristu uzbrukumiem Francijā. Tomēr mašīnām, par laimi, teroristi neuzbrūk.

Ministrija iesaka bloķēt automašīnas durvis, bet draudu gadījumā sazināties ar vietējo policiju pa numuru 112. Informāciju par alternatīvajiem maršrutiem pārvadātāji var uzzināt mājaslapā http://maps.dft.gov.uk/channel-disruption/.

Ziņu lente
0