Rukolas salāti izraisījuši zarnu infekciju Somijā

© Jay Davis / Spring lettuce kept too longПриготовление вегетарианского блюда
Приготовление вегетарианского блюда - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Akūta zarnu infekcija reģistrēta četrās Somijas pilsētās, cietuši aptuveni 200 cilvēki. Zarnu nūjiņa nokļuva slimnieku organismā ar rukolas salātu starpniecību.

RĪGA, 4. septembris — Sputnik. Četrās Somijas pilsētās – Helsinkos, Espo, Vantā un Kauniainenā reģistrēts liels skaits akūtas zarnu infekcijas gadījumu, informē Sputnik Igaunija, atsaucoties uz Krievijas patērētāju tiesību kontroles organizācija Rospotrebnadzor publicētajiem datiem.

Вакцинация против гриппа - Sputnik Latvija
Lietuvieši nesekmīgi meklē Latvijā vakcīnu pret meningokoku infekciju

Organizācija informē, ka kopumā cietuši aptuveni 200 cilvēki, no kuriem 189 dzīvo Helsinkos. Visi cietušie sūdzējušies par vemšanu, diareju un galvassāpēm. Laboratorijas pētījumu laikā tika konstatēts, ka infekcijas ierosināts ir enterohemorāģiskā zarnu nūjiņa (EHEC).

"Pašlaik speciālisti Somijā īsteno profilaktisko pasākumu kompleksu, kas vērsti pret epidēmiju, tostarp organizē ar slimniekiem kontakta bijušo personu medicīnisko novērošanu. Tiek pieņemts, ka par infekcijas faktoru kļuvušas rukolas salāta lapas," – informē Rospotrebnadzor.

Epidemioloģiskā pētījuma rezultāti liecina, ka saslimšanas gadijumi saistīti ar pārtikas produktu drošības prasībām neatbilstošu pārtikas produktu piegādes pakalpojumu sniegšana, ar ko nodarbojusies kompānija Espo pilsētā.

Ziņu lente
0