Vladimirs Putins neieradīsies Uzbekistānas prezidenta bērēs

© Sputnik / Sergey GuneevKrievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Foto no arhīva
Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pavēstīja žurnālistiem, ka tika izskatīta iespēja Vladimiram Putinam atvadīties no Uzbekistānas prezidenta Islama Karimova.

RĪGA, 3. septembris — Sputnik. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pavēstīja, ka Vladimiram Putinam nebūs iespējams ierasties Uzbekistānas prezidenta bērēs sava pārpildītā darba grafika dēļ, ziņo Sputnik Moldova, atsaucoties uz RIA Novosti.

Uzbekistānas prezidents Islams Karimovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viņsaulē aizgājis Uzbekistānas prezidents

Piekdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins Vladivostokā, Austrumu ekonomiskā foruma ietvaros tikās ar Japānas premjerministru Sindzo Abe un apsrieda divpusējās sadarbības aspektus, tostarp arī ekonomisko sadarbību.

Vakar Uzbekistānas valdība un parlaments pavēstīja, ka piektdien 78 gadu vecumā viņsaulē aizgājis valsts prezidents Islams Karimovs. Valstī izsludinātas trīs dienas ilgas sēras. Izveidota valsts komisija, kas organizē valsts vadītāja apbedīšanu. Tā informēja, ka Karimovs tiks apbedīts viņa dzimtajā Samarkandā.

"(Prezidents — red.) nebrauks grafika dēļ. Nevar neuzstāties plenārsēdē. Lidojums no šejienes līdz Samarkandai aizņems vairāk nekā septiņas stundas, un laika ziņā tas ir fiziski neiespējami. Izskatījām dažādus variantus," — Peskova teikto publicēja aģentūra RIA Novosti.

Pašlaik Samarkandā ieradies Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs, lai piedalītos sēru pasākumos.

Valdības galva vada oficiālo Krievijas delegāciju valsts prezidenta Vladimira Putina uzdevumā.
Premjerministra preses sekretāre Nataļja Timakova pastāstīja, ka delegāciju pavada arī vicepremjers, Krievijas valdības aparāta vadītājs Sergejs Prihodjko.

Ziņu lente
0