"R-Sport" nesūtīs savus korespondentus uz Paralimpiskajām spēlēm

© Sputnik / Михаил Мокрушин / Pāriet pie mediju bankasKrievijas paralimpiskās izlases sportisti. Foto no arhīva
Krievijas paralimpiskās izlases sportisti. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sporta ziņu aģentūra "R-Sport" nolēmusi nesūtīt korespondentus uz 2016. gada Paralimpiskajām spēlēm – šādi tā pauž protestu pret Krievijas paralimpiešu atstādināšanu no spēlēm. Redakcija gatavos materiālus par čempioniem no Krievijas.

RĪGA, 2. septembris — Sputnik. Sporta ziņu aģentūra "R-Sport" (tā strādā starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" paspārnē) ir nolēmusi nesūtīt savus korespondentus uz 2016. gada Paralimpiskajām spēlēm, atbalstot krievu sportistus, kuri ir atstādināti no dalības spēlēs Riodežaneiro. Paralimpisko spēļu laikā vietnē rsport.ru un informācijas lentē tiks publicēti sacensību rezultāti un uzvarētāju fotogrāfijas. Redakcija gatavos arī materiālus par alternatīvajām sacensībām, kas notiks 7.-8. septembrī Maskavas apgabalā.

laboratorija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
17 valstu antidopinga aģentūru vadītāji aicināja reformēt WADA

Reportāžas par Paralimpiskajām spēlēm un starptautisko paralimpisko kustību aizvietos stāsti par krievu paralimpiskajiem čempioniem. Šādi "R-Sport", kas ieņem līdera vietu starp aģentūrām, kas informē par invalīdu sporta sasniegumiem, aģentūra, kas uzņēma viesus 2014. gada Paralimpisko spēļu laikā, pauž solidaritāti krievu sportistiem un parāda, ka sporta korespondentiem nav vietas politiskajās spēlēs.

"R-Sport" redakcijas (starptautiskā informācijas aģentūra "Rossija segodņa") vadītājs Vasilijs Konovs: "Tamlīdzīga līmeņa sporta notikumi vienmēr ir kluvuši par svētkiem un sportistu gribasspēka triumfu — viņiem nākas izturēt grandiozus pārbaudījumus. Mūsu redakcija ar lepnumu un prieku uzņēma viesus ziemas Paralimpiskajās spēles Sočos, esam vairākkārt sarunājušies ar Starptautiskās Paralimpiskās komitejas vadītāju Kreivena kungu, kurš ciemojās pie mums Zubovska bulvārī. Diemžēl Starptautiskā Paralimpiskā komiteja ir pieņēmusi lēmumu atstādināt krievu paralimpiešus no spēlēm RIO, ņemot vērā ziņojumu, ko nepamato fakti un pierādījumi, lai arī viņu acu priekšā ir SOK piemērs, kuras vadībai pietika veselā saprāta, lai pieņemtu pareizu lēmumu.

Šajos apstākļos mēļs paužam solidaritāti mūsu atlētiem, kuri paliek mājās. Nav nekādas jēgas būt svešniekiem svētkos, kuri zaudē savu sporta elementu un kļūst par politiskām spēlēm.

Mēs paužam cieņu visiem, kuri cīnīsies par čempionu tituliem Rio, un vēlam veiksmi visiem sportistiem, kuri piedalīsies Paralimpiādē, tomēr mēs to vērosim no malas."

Российские паралимпийцы - Sputnik Latvija
Nelaime nenāk viena: Krievijas paralimpieši atstādināti no 2018. gada Paralimpiādes

Informācijas aģentūra "R-Sport" kļuva par vadošo aģentūru XXVII Vispasaules vasaras Universiādē Kazaņā, 2014. gada Olimpiskajās un Paralimpiskajās spēlēs Sočos, 2015. gada Pasaules čempionātā ūdensportā Kazaņā. 2013. gadā tā tika atzīta par gada labāko sporta mediju un saņema Krievijas Sporta ministrijas nacionālo prēmiju.

Starptautiskā informācijas aģentūra "Rossija segodņa" — starptautiska mediju grupa, kuras misija ir operatīva un objektīva informācijas sniegšana par notikumiem pasaulē, auditorijas informēšana par dažādiem viedokļiem. "Rossija segodņa" informācijas resursu līnijā strādā: "R-Sport", RIA Novosti, RIA Nedvižimostj, Praim, RIA Reiting un InoSMI.

Ziņu lente
0