Politika

Šrēders paskaidroja, kāpēc Eiropai vajadzīga stipra Krievija

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasBijušais Vācijas kanclers Gerhards Šrēders. Foto no arhīva
Bijušais Vācijas kanclers Gerhards Šrēders. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Vācijas kanclers Gerhards Šrēders kritizējis Eiropas Savienības un Vācijas valdības politiku attiecībā uz Krieviju, norādot, ka no daudziem konfliktiem ar Maskavu varētu izvairīties.

RĪGA, 1. septembris- Sputnik. Bijušais Vācijas kanclers Gerhards Šrēders nāca klajā ar kritiku par Eiropas Savienības politiku attiecībā uz Krieviju, nosaucot to par nepietiekami gudru, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz televīzijas kanālu NDR.

Российский журналист Андрей Кондрашов в студии программы Вести - Sputnik Latvija
Andrejs Kondrašovs: Latvija atzīst savu zaudējumu
Pēc bijušā kanclera domām, Briselei vajadzētu piesaistīt Krieviju uz sarunām par Ukrainas asociāciju ar Eiropas Savienību. Tāpat, viņaprāt, no dažiem konfliktiem varētu izvairīties, ja Briseles ierēdņi "būtu nedaudz gudrāki", paziņoja Šrēders.
Par spīti "nesaskaņām ar Krieviju", jāatgriežas pie "partneru attiecībām ar Maskavu", uzsvēra politiķis. Pēc viņa sacītā, Eiropai vajadzīga stipra Krievija, taču ASV novērtē Maskavu no "globālās konkurences " pozīcijas, tāpēc tām vajag, lai Krievija būtu vāja.

Šrēders arī kritizējis pret Krieviju vērstās sankcijas. "Mums vajadzīgi ne tikai resursi, mums arī vajadzīgs tirgus — mūsu kaimiņi. Mēs ciešam no sankcijām ārējā tirdzniecībā, kā neviens cits. Kāpēc vispār mums jācieš, ja ir acīmredzams, ka šis sankcijas nenāk mums par labu? "- viņš sacīja.

Ziņu lente
0