Politika

Merkele: bēgļiem bez perspektīvas palikt ES būs jāatgriežas mājās

© AFP 2023 / ODD ANDERSENVācijas kanclere Angela Merkele. Foto no arhīva
Vācijas kanclere Angela Merkele. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropa turpinās ievērot savas humanitārās saistības, tomēr bēgļiem, kuriem nav tiesību palikt ES, būs jāatgriežas mājās, paziņojusi Vācijas kanclere Angela Merkele, uzstājoties kopīgā preses konferencē ar Itālijas premjerministru Mateo Renci.

RĪGA, 1. septembris — Sputnik. Eiropa turpinās ievērot savas humanitārās saistības, tomēr bēgļiem, kuriem nav tiesību palikt ES, būs jāatgriežas mājās, paziņojusi Vācijas kanclere Angela Merkele, uzstājoties kopīgā preses konferencē ar Itālijas premjerministru Mateo Renci, vēsta RIA Novosti

"Mums ir kopīgas intereses Eiropas Komisijas darbā attiecībā uz bēgļu atgriešanos, un mēs iekļausim to Eiropas darba kārtībā. Jo jābūt skaidrs, ka mēs ievērosim mūsu humanitārās saistības, bet mēs varam teikt, ka tiem, kam nav tiesību palikt būs jāatgriežas mājās. Citādi mēs nevarēsim palīdzēt tiem, kuri bēga no kara," — sacīja Merkele.

Somu pilsētā Forssa protestētāji pieprasīja atbrīvot pilsētu no bēgļiem - Sputnik Latvija
Somu pilsētā Forssa protestētāji pieprasīja atbrīvot pilsētu no bēgļiem

Viņa piebilda, ka atbalsta līgumu starp ES un Turciju par migrācijas krīzes noregulēšanu, jo "ir svarīgi apturēt nelegālu migrāciju, jo Vidusjūrā gāja bojā daudz cilvēku, Egejas jūrā gāja bojā daudz cilvēku, un mums kā dalībvalstīm ir pieprasījums apturēt nelegālu migrāciju, cilvēku kontrabandu, cilvēku tirdzniecību".

Pašreizējā migrācijas krīze ir lielākā kopš Otrā pasaules kara, to izraisījuši pirmkārt, militārie konflikti un ekonomiskās problēmas Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas valstīs. Saskaņā ar ES aģentūras Frontex datiem, ES teritorijā bija iebraukuši 1,8 miljoni migrantu.

Pēc Vācijas Iekšlietu ministrijas datiem, Vācijā 2015. gadā ieradušies vairāk nekā miljons bēgļu.

Ziņu lente
0