Lielbritānijas vēstniecība Latvijā meklē darbinieku saziņai krievu valodā

© Sputnik / Oksana DzadanRīgas panorāma. Foto no arhīva
Rīgas panorāma. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Speciālists nepieciešams, lai Lielbritānijas vēstniecība varētu labāk sadarboties ar krievvalodīgajiem medijiem.

RĪGA, 28. augusts — Sputnik. Lielbritānijas vēstniecība Latvijā sākusi meklēt sabiedrisko attiecību speciālistu saziņai krievu valodā, vēsta RIA Novosti.

"Speciālists nepieciešams, lai Lielbritānijas vēstniecība varētu labāk sadarboties ar krievvalodīgajiem medijiem un radīt lielāku apjomu vietējā satura krievu valodā," — ziņoja vēstniecība.

Saeimas deputāts Andrejs Kļementjevs - Sputnik Latvija
Saeimas deputāts aicina Latvijas varas iestādes runāt krieviski

Speciālista pienākums būs izstrādāt un atlasīt saturu, kas radīs plašāko atbalsti krievvalodīgās auditorijas vidū. Viņam būs jauztur sakari ar krievvalodīgajiem žurnālistiem un sabiedrisko attiecību speciālistiem Baltijā un aiz tās robežām, kā arī citu vēstniecību parstāvjiem.

Pretendentam ir jāpārvalda krievu, latviešu un angļu valoda, nepieciešama darba pieredze medijos vai sabiedrisko attiecību sfērā. Pieteikumi tiek pieņemti līdz 1. septembrim.

Pagājušajā nedēļā ASV vēstniecība sāka saziņu krievu valodā sociālajos tīklos.

Šī situācija radīja oficiālo varas iestāžu negatīvu reakciju. Piemēram, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs norādīja, ka iebilst pret metodēm, kādas ASV vēstniecība izmanto saziņai krievu valodā sociālajos tīklos.

Latvijā dzīvo 2 miljoni cilvēki. Aptuveni 40% viņu starpā ir krievvalodīgie. Latvijā valsts valodas statuss piešķirts tikai latviešu valodai. Krievu valoda saņēmusi svešvalodas statusu.. Aptuveni 250 tūkstoši valsts iedzīvotāju ir nepilsoņi — valsts pastāvīgie iedzīvotāji ar ierobežotām tiesībām. Piemēram, viņi nevar piedalīties vēlēšanās, kā arī ieņemt noteiktus amatus valsts sektorā.

Ziņu lente
0