Krievijas karakuģi piedalās mācībās Melnajā un Kaspijas jūrā

© Sputnik / Ildus GilyazutdinovVirsskaņas raķetes "Moskit" palaišana no raķešu kutera. Foto no arhīva
Virsskaņas raķetes Moskit palaišana no raķešu kutera. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar Krievijas Bruņoto spēku virspavēlnieka lēmumu ceturtdien tika uzsākta bruņoto spēku gatavības pārbaude. Tā turpināsies līdz 31. augustam vairākos kara apgabalos.

RĪGA, 27. augusts — Sputnik. Krievijas Bruņoto spēku pēkšņās pārbaudes laikā valsts karakuģi pilda aizsardzības uzdevumus Melnās un Kaspijas jūru akvatorijās, ziņo Krievijas Aizsardzības ministrijas preses dienesta un informācijas pārvalde. Ši informāciju publicējusi aģentūra RIA Novosti.

"Raķešu, pretzemūdeņu, sardzes kuģu, artilērijas un raķešu kuteru, kā arī mīnu kuģu ekipāžas pilda uzdevumus, kas saistīti ar pretgaisa aizsardzības, pret zemūdenēm un diversijām vērstās aizsardzības organizāciju," — teikts ziņojumā.

Militārās mācības. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijā sākušās vērienīgas militārās mācības – starptautiskā sabiedrība pauž bažas

Informācija liecina, ka nosacīto diversantu iznīcināšanai ekipāžas piedalījušās šaujamieroču apšaudē no kuģiem un profilaktiskā granātu mešanā no rokas granātmetējiem. Turklāt norit pasākumi ar mērķi noskaidrot situāciju tuvākajā un tālākajā gaisa telpā un virs ūdens ar radiotehnisko iekārtu bortu kompleksu palīdzību, tiek apgūtas sardzes radiometristu iemaņas, ievadot datus atbilstoši pārbaudes plānam.

Krievijas Aizsardzības ministrija informē, ka organizētas pretgaisa aizsardzības dežūras, kuru laikā tiek izvērtēts pretgaisa aizsardzības organizācijas darbību algoritms tuvākajā jūras teritorijā, ko izpilda viens kuģis vai kuģu taktiskā grupa.

"Melnās jūras flotes un Kaspijas flotiles nodrošinājuma spēki pilda tādus uzdevumus, kā poligona iekārtu uzstādīšana karakuģu taktisko grupu dislokācijas rajonos ar mērķi sagatavoties pārbaudes pasākumiem ar iespējamu kuģa bruņojuma kompleksu pielietojumu," — teikts ziņojumā.

Pēkšņā pārbaude tika izsludināta ceturtdien atbilstoši vispavēlnieka lēmumam. Pilnā kaujas gatavībā atrodas Dienvidu kara apgabala karaspēki, kā arī daļa Rietumu un Centrālā apgabala, Ziemeļu flote, Gaisa kosmisko spēku komandējošais sastāvs un Gaisa desanta spēku komandējošais sastāvs. Pārbaude noslēgsies 31. augustā.

 

Ziņu lente
0