Lielbritānijas premjerministre varētu pasteidzināt Brexit

© Sputnik / Алекс Макнотон / Pāriet pie mediju bankasBrexit. Foto no arhīva
Brexit. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja varētu pasteidzināt Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības bez iepriekšēja balsojuma parlamentā.

RĪGA, 27. augusts — Sputnik. Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja varētu izmantot Lisabonas līguma 50. pantu par izstāšanos no Eiropas Savienības bez iepriekšēja balsojuma parlamentā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi Telegraph.

Preses izdevums informē, ka Terēza Meja konsultējusies ar valdības juristiem, kuri norādījuši premjerministrei, ka viņa, kā izpildu varas pārstāvis, var izmantot 50. pantu un uzsākt Lielbritānijas izstāšanās formālo procesu bez balsojuma parlamentā.

"Premjerministre lieliski apzinās, ka Lielbritānijas iedzīvotāji ir nobalsojuši, un tagad viņa turpinās procedūru, kas saistīta ar valsts izstāšanos no ES," — avīze citēja informācijas avotu — premjerministra ofisa darbinieku.

ES karogs - Sputnik Latvija
Eiropas Savienību gaida pārmaiņas

Iepriekš Lielbritānijas valdība jau vairākkārt ir informējusi, ka tai nepieciešams laiks, lai sagatavotos procesa iniciācijai, kurš šogad nesāksies, kā arī izteica nodomu uzsākt iepriekšējas pārrunas pirms Lisabonas līguma 50. panta īstenošanas.

Taču Eiropas Savienība mudina Londonu uzsākt Brexit procesu un atsakās no iepriekšējām pārrunām. Iepriekš tika vēstīts, ka Lielbritānijas oficiālais paziņojums par 50. panta īstenošanu, iespējams, tiks nosūtīts Briselei 2017. gada sākumā.

Šī gada 23. jūnijā Lielbritānijā notika referendums par turmāko valsts dalību ES, un par valsts izstāšanos no Eiropas Savienības tolaik nobalsoja 51,9% britu.

Ziņu lente
0