Taizemē tiek aizturēti pokemonu mednieki

© REUTERS / Chris HelgrenPokemon GO
Pokemon GO - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Soda nauda tiks piespriesta cilvēkiem, kuri spēlē sāk izturēties bīstami – skrien pa braucamo daļu, šķērso ielas neatbilstošās vietās vai pie luksofora sarkanā signāla un traucē automašīnu kustībai.

RĪGA, 22. augusts — Sputnik. Bīstamā uzvedība Bangkokas ielās ir likusi policijai sākt specoperāciju — aizturēt Pokemon GO spēlētājus.

Iepazīsti Maskavu - Sputnik Latvija
Maskavā atklātas vēsturisko pokemonu medības

Profilaktiskā operācija organizēta pēc vairākām avārijām un citiem nelaimes gadījumiem uz ceļiem, kas notikuši spēlētāju neuzmanības dēļ.

Pilsētas varas iestādes pieņēmušas lēmumu piespriest pokemonu medniekiem administratīvo sodu par bīstamu situāciju radīšanu, kuru rezultātā var notikt avārija. Soda nauda 1000 Taizemes bātu (apmēram 25 eiro) apmērā tiks piespriesta personām, kas spēlē Pokemon GO, vadot automašīnu, kā arī kājāmgājējiem, kuri spēlē sāk izturēties bīstami — skrien pa braucamo daļu, šķērso ielas neatbilstošās vietās vai pie luksofora sarkanā signāla un traucē automašīnu kustībai.

Bangkokas pilsētas policijas statistikas nodaļas speciālisti pašlaik izstrādā īpašu ar pokemonu medībām saistītu avāriju statistiku.

Pokemon Go. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Firmas vadītājs meklē palīgu pokemonu medībām, alga – 980 dolāri

Pokemon Go ir bezmaksas lietojumprogramma, kuras pamatā ir "papildinātās realitātes" tehnoloģija: digitālā un reālā pasaule savienojas, jo viedtālruņa attēlā redzamais attēls projicējas reālās pasaules lokācijā. Viens no galvenajiem spēles mērķiem ir noķert pokemonu (Pocket Monster — "kabatas monstrs"). Tas licis iziet ielās, doties uz parkiem un pludmalēm daudziem cilvēkiem, kuri aizrāvušies ar šo procesu.

Eksperti brīdina, ka spēles rezultātā iespējamas traumas vai aplaupīšanas. Bankas Krievijā pat piedāvā iespēju apdrošināties pret spēles laikā gūtām traumām.

Jāpiebilst, ka viens no Krievijas specdienestu veterāniem pieļāva iespēju, ka lietojumprogrammu iespējams izmantot spiegošanai. Krievijas premjerministra palīgs Genādijs Oņiščenko pauda satraukumu par to, ka spēle varētu nopietni iespaidot psihi.

Ziņu lente
0