Maskavā atklātas vēsturisko pokemonu medības

© Foto : Департамент инновационных технологий города Москвы"Iepazīsti Maskavu"
Iepazīsti Maskavu - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
AppStore un Play Market pieejama atjaunināta lietojumprogramma "Iepazīsti Maskavu foto", ar kuras palīdzību Krievijas galvaspilsētas viesi var "noķert" Aleksandru Puškinu, Juriju Gagarinu, Pēteri Čaikovski un citas vēsturiskas personības.

RĪGA, 15. augusts — Sputnik, Marija Šeludjakova. Spēles "Iepazīsti Maskavu foto" autori izmantoja papildinātās realitātes tehnoloģiju, kas īpaši populāra kļuva pēc Pokemon Go starta, Sputnik pastāstīja Maskavas Informācijas tehnoloģiju departamenta preses dienestā.

Vēsturisko personību digitālie dubultnieki ar ģeometodes palīdzību (A-GPS) piesaistīti vietām Maskavā, kas saistītas ar viņu biogrāfiju. Mobilo iekārtu lietotāji varēs sastapties un iepazīties ar viņiem: sasniedzot atbilstošo punktu, ekrānā parādīsies vēsturiskā personāža 3D modelis.

Pašlaik Maskavā sastopamas deviņas vēsturiskās personības: Aleksandrs Puškins, Jurijs Gagarins, Viktors Cojs, Pēteris Čaikovskis, Mihails Lomonosovs, Pēteris I, Ivans Bargais, cars Aleksejs Mihailovičs un Napoleons Bonaparte. Figūru var pagriezt, attālināt un pietuvināt, lai detalizēti aplūkotu kostīmu un nofotografētu.

 

"Nākotnē sarakstā parādīsies arī citi personāži. Mēs izskatām variantus, tomēr figūras izstrādes process ir visai ilgstošs. Digitālā dubultnieka izstrādē piedalās aktieri grimā. Pēc 3D skenēšanas tiek izveidots maksimāli reāls digitālais modelis," — paskaidroja departamenta preses dienesta pārstāvji.

Kompass pielikumā parādīs, kurp iet, lai atrastu tuvāko digitālo dubultnieku. Figūras atrašanās vietu noteikt palīdzēs arī vienkārša erudīcija — atliek tikai atcerēties, kādas vietas Maskavā ir saistītas ar slavenās personības dzīvi un darbību.

 

Spriežot pēc publikācijām sociālajos tīklos, maskavieši ir sajūsmā par iespēju nofotografēties ar slavenību. "Maskavā dzīvoju visu mūžu, taču saprotu, cik daudz ir nostūru, vietu un stāstu, ar ko es vēl neesmu iepazinies,"- raksta kāds Facebook lietotājs. Daudzi programmas darbu salīdzina ar pārvietošanos laikā.

Ziņu lente
0