Igaunijā aizturēts Krievijas Tautiešu padomes loceklis

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aleksandru Korņilovu Igaunijas specdienesti tur aizdomās par naudas piesavināšanos, ko Maskava piešķir Krievijas tautiešiem Igaunijā, un tās izmantošanu propagandas mērķiem.

RĪGA, 17. augusts — Sputnik. Saskaņā ar Pihjas prefektūras lēmumu aizturēts Krievijas Tautiešu koordinācijas padomes loceklis, interneta portāla "Baltija" izdevējs Aleksandrs Korņilovs. Viņš tiek turēts aizdomās par dokumentu viltošanu un nepatiesu ziņu sniegšanu Nodokļu un muitas departamentam. Korņilova dzīvoklī, kā arī trīs citu nenosauktu personu dzīvesvietās notikusi kratīšana, vēsta Sputnik Igaunija.

Юрий Алексеев - Sputnik Latvija
Drošības policijā dien "trijnieku karaļi"

Preses izdevums Eesti Päevaleht informē, ka Korņilovs tiek turēts aizdomās par naudas piesavināšanos, ko Maskava piešķir Krievijas tautiešiem Igaunijā, un tās izmantošanu propagandas mērķiem.

Tiesībsargājošās iestādes uzskata, ka viņš, iespējams, viltojis dokumentus un iesniedzis nepatiesas ziņas Nodokļu un muitas departamentam. Avīze vēsta, ka Korņilova dzīvoklī, kā arī trīs citu nenosauktu personu dzīvesvietās notikusi kratīšana.

Prokuratūra pieļauj, ka tuvākajā laikā tiks aizturētas arī citas personas.

Krievijas Tautiešu koordinācijas padomes priekšsēdētājs Sergejs Jurgens pastāstīja, ka par Korņilova aizturēšanu uzzinājis no medijiem.

"Pagaidām būtu pāragri kaut ko komentēt. Nepieciešams sīkāk noskaidrot situāciju. Taču, ņemot vērā presē publicēto informāciju, es nesaskatu saikni starp Korņilova aizturēšanu un viņa darbību padomē," – piebilda Jurgens.

Drošības policija (KaPo) jau vairākkārt pievērsusi uzmanību Aleksandram Korņilovam – viņš ne vienu reizi vien pieminēts iestādes ikgadējās atskaitēs, tāpat kā Igaunijas Krievu kopienas portāls. Korņilovs atgādināja, ka viņam nācies saskarties ar problēmām, kas saistītas ar igauņu ierēdņu savdabīgo izpratni par vārda brīvību.

"Igaunija ir maza valstiņa, un jebkura piezīme KaPo ziņojumā par atsevišķu personu vai organizāciju ir tāda kā "melnā zīme", kurai sekos kārtējās nepatikšanas," – Korņilova vārdus citēja Ārvalstīs dzīvojošo Krievijas tautiešu atbalsta un aizstāvības fonds.

Korņilovs paskaidroja, ka plašsaziņas līdzekļa iekļaušana Drošības policijas ziņojumā liecina, ka KaPo ir pārvērtusies par politisku policiju. "Tas liecina par to, ka Igaunijā radušās lielas problēmas ar demokrātiju un it īpaši ar masu mediju brīvību," – paziņoja Korņilovs.

Sazināties ar Aleksandru Korņilovu pa tālruni neizdevās – viņa telefons ir izslēgts. Informāciju par viņa aizturēšanu KaPo nekomentē.

Ziņu lente
0