Igaunijas iedzīvotājs laimējis miljonu eiro

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasBanknotes. Foto no arhīva
Banknotes. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maksimālais laimests Eiropas loterijā Eurojackpot, kura darbojas no 2012. gada marta, bija 76 miljoni eiro. Piektdien Igaunijas iedzīvotājs laimējis 1,155 miljonus eiro, tas ir lielākais laimests valstī.

RĪGA, 14. augusts — Sputnik. Igaunijas iedzīvotājs laimējis starptautiskā loterijā Eurojackpot rekordlielu summu valsts vēsturē — 1,155 miljonus eiro.

Saskaņā ar valsts uzņēmuma Eesti Loto datiem, šis laimests ir lielākais Igaunijas loteriju vēsturē. Biļete bija pirkta kādā no Jehvi pilsētas veikaliem. Tikpat lielu summu saņems spēlētājs no Vācijas, kurš arī uzminējis 5 pamata ciparus un vienu papildus. Līdzšinējais loteriju rekords Igaunijā 1 miljons eiro tika izlozēts šā gada janvārī.

Eurojackpot — ir starptautiskā Eiropas loterija, tās pirmā izloze notika 2012. gada martā. Valstis, kuras piedalās loterijā, ir Vācija, Dānija, Latvija, Islande, Spānija, Itālija, Nīderlande, Norvēģija, Slovēnija, Somija, Horvātija, Zviedrija un Igaunija.

Izloze notiek katru piektdienu 21:00 Helsinkos. Lai saņemtu lielāko laimestu, spēlētājiem ir nepieciešams uzminēt piecus numurus no 50 un vēl divus papildus numurus no 10. Lielākais loterijas laimests tika izlozēts šā gada martā. Balvu saņēmis viens uzvarētājs no Vācijas, tā sastāda 76,8 miljonus eiro.

Valsts uzņēmums Eesti Loto darbojas Igaunijā kopš 1991. gada un ir lielākā dažādu loteriju organizētājs valstī. Latvijā izlozes veic valsts akciju sabiedrība Latvijas Loto.

Ziņu lente
0