Baltkrievijas Paralimpiskās komitejas vadītājs: Rodčenkova dienas ir skaitītas

© Sputnik / Anton DenisovРоссийская паралимпийская сборная во время церемонии подъема флага России в Паралимпийской деревне в Лондоне
Российская паралимпийская сборная во время церемонии подъема флага России в Паралимпийской деревне в Лондоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas Paralimpiskās komitejas vadītājs uzskata, ka bijušais Maskavas antidopinga laboratorijas vadītājs Grigorijs Rodčenkovs drīz nebūs vajadzīgs Amerikai.

RĪGA, 9. augusts — Sputnik. Bijušais Maskavas antidopinga laboratorijas vadītājs Grigorijs Rodčenkovs izdarīs pašnāvību, vai viņu noindēs, lai pēc tam apvainotu par to Krieviju, uzskata sabiedriskās apvienības "Baltkrievijas Paralimpiskā komiteja" priekšsēdētājs" Oļegs Šepeļs, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Церемония открытия XXXI летних Олимпийских игр в Рио-де-Жанейро - Sputnik Latvija
Krievijas izlase atstādināta no Paralimpiskajām spēlēm

Amerikāņu laikraksts New York Times maijā publicēja materiālu ar bijušā Maskavas antidopinga laboratorijas vadītāja Grigorija Rodčenkova interviju, viņš apgalvoja, ka vismaz 15 Krievijas medaļas Olimpiskajās spēlēs Sočos tika iegūtas, pateicoties Krievijas "dopinga programmai", kuras mērķis bija izcīnīt pārsvaru Krievijas izlasei 2014. gada spēlēs.

Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) vēlāk veica savu izmeklēšanu saskaņā ar Rodčenkova vārdiem. Komisijas izmeklēšanas rezultātus paziņoja WADA neatkarīgas komisijas vadītājs Ričards Maklarens. Paziņojumā Krievijai tika izvirzītas vairākas apsūdzības, pēc tam parādījās jautājums par Krievijas sportistu līdzdalību 2016. gada Olimpiskajās spēlēs.

"Bail jau par to domāt, taču man šķiet, ka ārsts, kurš aizbēdzis no Krievijas, drīz izdarīs pašnāvību, jo viņš vairs nav vajadzīgs," — teica Šepeļs radio Sputnik Baltkrievija ēterā.

Члены сборной России по фехтованию на колясках на пресс-конференции, посвященной Паралимпиаде в Рио-де-Жанейро - Sputnik Latvija
Krievijas paralimpiskā izlase cīnīsies par savām tiesībām

Vienīgais, kas varētu pagarināt Rodčenkova mūžu, ir 2018. gada Pasaules čempionāts futbolā, ko rīko Krievija. "Ja ne, tad viņš vairs nebūs vajadzīgs Amerikai.  Vai tad ir garantijas, ka viņš nepāries atpakaļ Krievijas pusē un nesāks stāstīt, kas tur (ASV — Sputnik) bija un kā tas bija? Vieglāk būtu tur viņu noindēt un teikt, ka to izdarīja Krievija. Tas arī viss," — viņš turpināja.

Neskatoties uz WADA aicinājumiem atstādināt visu Krievijas izlasi, Starptautiskās Olimpiskās komitejas neatkarīga komisija, izskatot sportistu lietas individuāli, pielaidusi vairāk nekā 270 sportistus, tomēr neviens vieglatlēts, izņemot tāllēcēju Darju Klišinu, nevarēs piedalīties Olimpiādē.

Ziņu lente
0