Starbucks ierašanās Latvijā ir maz ticama

CC0 / Unsplash / Чашка кофе и кассовые чеки
Чашка кофе и кассовые чеки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas kafejnīcu tīkla pārstāvis uzskata, ka starptautiskais gigants Starbucks diez vai izrādīs interesi par mazo Latvijas tirgu, kuru savā starpā jau sadalījušas vietējās kompānijas.

RĪGA, 8. augusts – Sputnik. Amerikāņu kafejnīcu tīkla Starbucks ierašanās Latvijā ir maz ticama, intervijā aģentūrai LETA paziņoja Double Coffee uzņēmuma valdes loceklis Sergejs Plotņikovs.

Viņaprāt, Latvijas tirgus ir pārāk mazs, lai ieinteresētu Starbucks.

"Starbucks zīmols ir spēcīgs. Tas ir masu produkts, šī tīkla biznesa modelis paredz lielu cilvēku plūsmu. Tāpēc, ņemot vērā kopējo Latvijas iedzīvotāju skaitu — aptuveni 2 miljoni —Starbucks ierašanās mūsu tirgū ir ļoti maz ticama," — teica Plotņikovs.

Turklāt viņš uzskata, ka dzērienu pārdošanas un kafejnīcu segmentā kafijas gigants Starbucks saskarsies ar vietējo un starptautisko tīklu konkurenci, kas jau atrodas tirgū.

Kafijas kultūra - Sputnik Latvija
Tēju, kafiju vai tomēr padejosim

"Jāņem vērā arī tas, ka esošie tirgus dalībnieki — mēs, Costa Coffee, Coffee Inn —darbojamies konkurences apstākļos. Kafijas plūsmas pārdalē iesaistījies arī Narvesen, Statoil un mazumtirdzniecības tīkli. Diez vai kafejnīcai Starbucks būs viegli izdzīvot Latvijā, tikai pateicoties zīmolam vien," — sacīja uzņēmējs.

Starbucks ir lielākā kafijas kompānija pasaulē, uzņēmumam pieder vairāk nekā 22,5 tūkstoši kafejnīcu 67 valstīs, tostarp arī Krievijā, Zviedrijā, Dānijā, Somijā un Norvēģijā. 2003. gadā Starbucks bija spiests slēgt visas sešas kafejnīcas Izraēlā, nespēdams izturēt konkurenci ar vietējiem tīkliem.

Double Coffee ir Latvijas kafejnīcu tīkls, kas ir dibināts 2002. gadā. Pirmais Double Coffee tika atklāts 2002. gada 26. septembrī Rīgā. Pēc tam kafejnīcas sāka atklāties citās valstīs, ieskaitot arī Ķīnu. 2009. gadā bankrotēja filiāle Igaunijā, bet 2011. gadā – arī Lietuvā.

Чашка эспрессо - Sputnik Latvija
Tēja vai kafija. Pasaules valstu reitings

Coffee Inn ir lielākais kafejnīcu tīkls Baltijas valstīs, tas dibināts 2007. gadā Lietuvā. Kafejnīcas "Coffee Inn" strādā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem, Latvija lielākoties ir "tējas" valsts, šo dzērienu republikā izvēlas 71,1% iedzīvotāju, bet 28,9% Latvijas iedzīvotāju labprātāk dzer kafiju, savukārt pie kaimiņiem Igaunijā simpātijas pret tēju un kafiju ir aptuveni vienādas — attiecīgi 49% un 51%.Lietuvas iedzīvotājiem garšo kafija — 59,8%, tēju dzer 40,2% lietuviešu.

Ziņu lente
0