WADA gatavo jaunus atmaskojumus

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasAntidopinga centra darbs. Foto no arhīva
Antidopinga centra darbs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasaules Antidopinga aģentūras vadītājs ir pārliecināts, ka SOK ieinteresēs ziņas par Krievijas atlētiem, kuri lietojuši dopingu.

RĪGA, 3. augusts — Sputnik. Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) ar Maklarena komisijas palīdzību vēlas noteikt konkrētos Krievijas sportistus, kuri lietoja dopingu 2014. gada Olimpiskajās spēlēs Sočos.

Горящий факел Олимпийских игр в Рио-де -Жанейро - Sputnik Latvija
Krievijas izlases likteni lems SOK komiteja

Aģentūra "R-Sport" ziņo, ka WADA vadītajs Kreigs Rīdijs Riodežaneiro paziņojis, ka krievu atlēti esot lietojuši dopinga preparātus, lai gūtu labus rezultātus Olimpiskajās spēlēs Sočos, pēc izlases izgāšanās Olimpiskajās spēlēs Vankūverā 2010. gadā.

"Uzskatu, ka mums ar Maklarena palīdzību jānoskaidro konkrētu sportistu vārdi Sočos. Interesanti paskatīties, kas notiks," — uzsvēra Rīdijs.

Vakar Riodežaneiro darbu sāka Starptautiskās Olimpiskās komitejas 129. sesija. Tajā tiek apspriests jautājums par atļauju piedalīties spēlēs krievu sportistiem, kā arī WADA darbība. Vairāki delegāti ir kritiski izteikušies par aģentūras darbību. WADA priekšsēdētājs steigšus paziņoja, ka viņa vadītā struktūra nav politika organizācija — tā aizstāvot "tīros" sportistus un WADA kodeksu.

Iepriekš Ričarda Maklarena vadītā WADA komisija ziņoja, ka Krievijā pastāvot valsts vadīta dopinga lietošanas sistēma, kas darbojusies arī ziemas Olimpiskajās spēlēs Sočos. Līdz ar to WADA ierosināja atstādināt krievu atlētus no piedalīšanās XXXI Olimpiskajās spēlēs Brazīlijā.

Taču SOK neuzklausīja aģentūras padomus un ļāva Krievijai startēt Rio, pie tam nododot federācijām tiesības lemt, kuri no sportistiem tiks pielaisti sacensībām. SOK izpildkomiteja apstiprināja pārbaudes procedūru Krievijas olimpiskajai izlasei. Galīgais lēmums par krievu atlētu likteni tiks pieņemts līdz Olimpisko spēļu sākumam Riodežaneiro.

Ziņu lente
0