SOK prezidents: taisnīgums nav saistīts ar politiku

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Международного олимпийского комитета Томас Бах
Президент Международного олимпийского комитета Томас Бах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidents Tomass Bahs uzskata, ka atļauja Krievijas sportistiem startēt Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro ir taisnīga.

RĪGA, 2. augusts — Sputnik. Lēmums ļaut Krievijas atlētiem piedalīties Olimpiādē Brazīlijā pieņemts saskaņā ar taisnīguma principu, pavēstīja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs. Viņa teikto citē RIA Novosti.

Pēc Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās komisijas vadītāja Ričarda Maklarena ziņojuma par antidopinga noteikumu pārkāpumiem Olimpiskajās spēlēs Sočos WADA ieteica atstādināt visu Krievijas izlasi no Olimpiskajām spēlēm. Tomēr 24. jūlijā SOK prezidents nodeva starptautiskajām sporta federācijām tiesības pielaist sportistus spēlēm. Līdz šim tikai tenisa, triatlona un loka šaušanas federācijas ir paziņojušas, ka krievu sportisti, kuri piedalās sacensībās šajās disciplīnās, pilnībā atbilst SOK kritērijiem. "

Олимпийские кольца. Архивное фото - Sputnik Latvija
Latvijas Olimpiskā komiteja aizstāv Krievijas sportistus

Mums bija jāsper nepieciešamie soļi jautājumā par krievu sportistu dalību šajās Olimpiskajās spēlēs. Apsūdzības ir nopietnas, tāpēc mēs nevarējām izmatot nevainīguma prezumpcijas principu. No otras puses, mēs nedrīkstam atņemt sportistam tiesības pierādīt, ka viņš nav vainīgs," – teica Bahs SOK 129. sesijas atklāšanas ceremonijā.

Viņš paskaidroja, ka nav iespējams sodīt cilvēku par kļūdām, kurās viņš nav līdzvainīgs.

"Pašlaik realizēti tieši šie principi. Tas ir lēmums par taisnīgumu, kam jābūt neatkarīgam no politikas," – uzsvēra Bahs.

Iepriekš SOK lēmumu jautājumā par Krievijas izlasi atbalstīja arī Latvijas Olimpiskās komitejas vadītājs.

"Es uzskatu, ka lēmums neatstādināt visu Krievijas komandu no dalības spēlēs ir taisnīgs. Tas dos iespēju no dopinga tīriem sportistiem piedalīties Olimpiskajās spēlēs un godīgi cīnīties ar labākajiem sportistiem pasaulē," – paziņoja Aldons Vrubļevskis.

Ziņu lente
0