Aukstā kara laiku BTR Latvijai ir īsti piemēroti

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bruņutransportieri, ko Latvija nopirka Lielbritānijā, ražoti 80. gados un paredzēti karam ar PSRS, pastāstīja Saeimas deputāts Ainārs Latkovskis.

RĪGA, 2. augusts – Sputnik. Iespēja iegādāties 123 lietotus bruņutransportierus Lielbritānijā ir labākais variants, gan no naudas, gan BTR mērķa viedokļa, intervijā radio Baltkom  pastāstīja Saeimas deputāts, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainārs Latkovskis ("Vienotība").

"Par to naudu, kas mums bija un ir tagad, tas ir labākais variants. Nedomāju, ka būtu bijis pareizi nopirkt trīs dārgus bruņutransportierus. Mēs esam nopirkuši to, kas mums ir vajadzīgs," – viņš paskaidroja.

Politiķis piebilda, ka izraudzītās mašīnas ražotas Lielbritānijā 80. gados, taču joprojām ir visai "efektīvas".

Sherpa C-23B. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Igaunija atteikusies no ASV dāvātajām lidmašīnām

"Tolaik vienīgā valsts, ar kuru bija iespējams karš, bija Padomju Savienība. Tāpēc šie bruņutransportieri tika ražoti, paturot prātā PSRS tehniku, kāda pašlaik ir Krievijai. Tajos uzstādīs jaunas iekārtas. Tas ir labākais variants," – ir pārliecināts Latkovskis.

Pērnā gada septembrī Aizsardzības ministrija iegādājās Lielbritānijā 123 bruņutransportierus par 39,4 miljoniem mārciņu. Pieci kaujas mašīnu modeļi nosaukti par Sultan, Scimitar, Spartan, Samaritan, Samson. Bija nolemts kara tehniku nosaukt latviskos vārdos, tāpēc tika izsludināts konkurss Latvijas skolēniem.

Konkursa rezultāti kļuva zināmi aprīļa sākumā. Bruņutransportieriem tika piešķirti nosaukumi Glābējs, Pērkons, Vairogs, Virsaitis un Zobens. Konkursa uzvarētājus solīja uzaicināt apmeklēt bāzi Ādažos un pavizināt pārdēvētajos bruņutransportieros.

Ziņu lente
0