Turcijas varas iestādes bloķējušas NATO bāzi

© Foto : DHANATO aviobāzi Indžirlika
NATO aviobāzi Indžirlika - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turcijas karaspēks bloķējis NATO aviobāzi Indžirlika – radušās baumas par jaunu valsts apvērsuma mēģinājumu. Turcijas valdība šo pasākumu pamato ar drošības pārbaudi.

RĪGA, 31. jūlijs — Sputnik. NATO aviobāzi "Indžirlika" valsts dienvidos ielenkuši aptuveni septiņi tūkstoši Turcijas varas struktūru darbinieku, ziņo avīze Hurriyet.

Preses izdevums norāda, ka varas iestādes bloķējušas visas ieejas un izejas no aviobāzes, jo radušās baumas par jaunu valsts apvērsuma mēģinājumu. Piekļuve bāzei tika pārtraukta vakar aptuveni 23.00.

 

Turcijas ES lietu ministrs Omers Čeliks skaidro, ka tā ir parasta drošības pārbaude un nav nekāda iemesla bažām.

Indžirlikas kara bāzei Turcijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Turcijas valdība slēgusi ASV aviobāzi
Pēc militārā apvērsuma mēģinājuma Turcijā varas iestādes jau iepriekš bloķēja Indžirlikas bāzi un pārtrauca elektrības padevi. Toreiz valsts ārlietu ministrs Mevluts Čavušoglu paziņoja, ka operācijas gaitā aviobāzē aizturēti vairāki karavīri, kuri piedalījušies apvērsuma mēģinājumā. Viņu vidū bija arī bāzes priekšnieks — ģenerālis Bekers Erdžans Vans.

Aviobāzē Adanas provincē dislocētas lidmašīnas no valstīm, kuras līdz ar ASV veido starptautisko koalīciju un piedalās gaisa operācijā pret ISIS. Bāze ir bloķēta, tāpēc aviācijas uzbrukumi ISIS spēkiem ir apturēti.

Naktī uz 16. jūliju Turcijas valdība informēja par militāra apvērsuma mēģinājumu valstī. Jau nākamajā dienā Turcijas valdībai izdevās apturēt apvērsumu, kura centrā bija Stambula un Ankara. Informācija liecina, ka valsts apvērsuma mēģinājuma rezultātā dzīvības zaudējuši 246 Turcijas pilsoņi, neskaitot dumpiniekus, vairāk nekā divi tūkstoši cilvēku guvuši ievainojumus. Pašlaik valstī ieviests ārkārtas stāvoklis.

Ziņu lente
0