Apšaude pie ieņemtās ēkas Erevānā. Gājis bojā policists

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasApšaude pie ieņemtās ēkas Erevānā. Foto no arhīva
Apšaude pie ieņemtās ēkas Erevānā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau divas nedēļas bruņotu cilvēku grupa atrodas patruļas dienesta pulka ēkā Armēnijas galvaspilsētā. Sākotnēji ķīlniekos bija saņemti policisti, tagad bruņoto cilvēku rokās ir ārsti.

RĪGA, 31. jūlijs — Sputnik. Vakar bruņotā grupa, kas ieņēmusi patruļas dienesta pulka ēku Erevānā, atklāja uguni. Policija informē, ka gājis bojā viens tiesībsargajošo dienestu darbinieks.

"Pirms dažām minūtēm no patruļas dienesta pulka tika atklāta apšaude. Rezultātā gājis bojā 1986. gadā dzimušais policijas spēku darbinieks Jura Tepanosjans. Viņš atradās mašīnā 350-400 metru attālumā," — savā lapā Facebook rakstīja Armēnijas policijas preses dienesta vadītājs Ašots Agaronjans.

Iepriekš Armēnijas Nacionālās drošības dienests pieprasīja bruņotās grupas locekļiem padoties. Valsts speciālo uzdevumu vienībai tika piešķirtas pilnvaras pretestības gadījumā atklāt tēmētu uguni bez brīdinājuma un neitralizēt jebkuru bruņotu cilvēku.

Piektdienas naktī policija ar skaņu granātām izklīdināja protesta akciju, kas pulcējās netālu no ieņemtās ēkas. Tās dalībnieki apmētāja tiesībsargus ar akmeņiem, un spēka struktūru darbinieki sāka aizturēt demonstrantus. Sadursmu rezultātā 60 cilvēki nogādāti slimīcā. Lielākā daļa no tiem ir protestu dalībnieki. Policijas iecirkņos nogādāti 165 aizturētie.

Notikumu gaita

17. jūlijā bruņotu cilvēku grupa ieņēma patruļu dienesta pulka ēku Erevānā. Noziedznieki prasīja atbrīvot arestēto Žirairu Sefiljanu — armēņu opozicionārās pilsoniskās iniciatīvas koordinators ir apsūdzēts par ieroču nelikumīgu iegādi un glabāšanu.

Ēkas ieņemšanas laikā gāja bojā policijas pulkvedis, pieci policijas darbinieki tika ievainoti. Ķīlniekos tika seņemti septiņi tiesībsargi, to starpa — augsti stāvošas Armēnijas policijas amatpersonas.

 

Vēlāk ķīlnieki tika atlaisti. Apšaudē, kas sākās naktī uz 27. jūliju tika ievainots policists un divi bruņotās grupas locekļi.

Ātrās palīdzības darbinieki, kas ieradās notikuma vietā, tika saņemti ķīlniekos. Sestdien vietējie mediji informēja, ka viens no medicīnas darbiniekiem atlaists brīvībā, un bruņotā grupa paturējusi vienu ārstu un medmāsu.

Piektdienas nakti, kad tika izklīdināts mītiņš, cieta žurnālisti no Armēnijas un Krievijas telekanāla operators. Šajā jautājumā Armēnijas Ģenerālā prokuratūra ierosinājusi krimināllietu.

Ziņu lente
0