Video

Policija izklīdina mītiņu Erevānā: 60 cietušie

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pie sagrābtās patruļas dienesta ēkas notika protesta akcija. Tiesībsargi brīdināja tās dalībniekus, ka akcija ir nelikumīga, un dūmu aizsegā sāka aizturēt akcijas dalībniekus. Video ierakstā – mītiņa izklīdināšana Armēnijas galvaspilsētā.

Vairāk nekā 60 cilvēki cietuši demonstrācijas izklīdināšanas laikā pie patruļas dienesta pulka ēkas Erevānā. Protesta akcija, kas sākās Brīvības laukumā, vērsās plašumā un devās gājienā pa Horenaci ielu. Sākotnēji miermīlīgā mītiņa laikā sākās sadursmes, to laikā policija izmantoja speciālos līdzekļus.

Ziņu aģentūras Sputnik Armēnija korespondents notikuma vietā pavēstīja, ka rajonā netālu no ieņemtās ēkas atskanējuši vairāki grāvieni, bijuši redzami uzliesmojumi un dzirdami šāvieni ēkas teritorijā.
Demonstranti pieļāva, ka sācies uzbrukums ēkai, ko jau pirms 13 dienām ieņēma bruņota grupa. Vēlāk policijas pārstāvis Ašots Agaronjans noliedza šos pieņēmumus.

Vispirms policijas darbinieki paziņoja demonstrantiem, ka šī akcija nav sankcionēta, un lūdza izklīst drošības apsvērumu dēļ. Protesta akcijas dalībnieki policistus neuzklausīja un nolēma iebrukt ieņemtās ēkas teritorijā.

Kad tiesībsargu virzienā sāka lidot akmeņi, policija lika lietā gaismas un trokšņa granātas, kā arī dūmu granātas. Demonstrantu izklīdināšanas laikā cietuši armēņu žurnālisti un teleoperators no Krievijas. Viena no gaismas un trokšņa granātām trāpīja tuvējā dzīvojamajā ēkā. Izsists logs, ir cietušie, tostarp arī divus mēnešus vecs zīdainis.

Pēc teriotorijas atbrīvošanas policija atgriezās iepriekšējā pozīcijā. Šāvieni pulka teritorijā vēl turpinājās. Ielās bieži parādījās policijas un ātrās palīdzības mašīnas.

Sadursmju rezultātā aizturēti vairāk nekā 100 cilvēki, aptuveni 60 cilvēki nogādāti slimnīcās. Lielākā daļa no viņiem ir protesta akcijas dalībnieki. Saņemtā informācija liecina, ka sadursmēs cietuši pieci policisti.

Ziņu lente
0