Plašā kadru pārbīde Krievijā

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasПлощадь Васильевский спуск и Красная площадь в Москве
Площадь Васильевский спуск и Красная площадь в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents atbrīvoja no amata Federālā Muitas dienesta vadītāju, nomainīja trīs prezidenta pārstāvjus federālajos apgabalos un četrus gubernatorus, turklāt iekļāva Krimu Dienvidu federālā apgabala sastāvā un atbrīvoja no amata valsts vēstnieku Ukrainā Mihailu Zurabovu.

RĪGA, 30. jūlijs — Sputnik. Vērienīgās pārmaiņas Kremlis dēvē par "ikdienišķu rotāciju". Eksperti pastāstīja, ar ko, iespējams, saistīta šāda "turbulence".

Politiskās informācijas centra ģenerāldirektors Aleksejs Muhins paskaidroja, ka Vladimira Putina kadru politika paredz šādu masveida rotāciju. Eksperts atgādināja, ka tamlīdzīgas pārmaiņas notikušas arī agrāk — pirms pusgada tika samazināts Iekšlietu ministrijas darbinieku skaits.

"Runa ir par individuālu pieeju kadru maiņai. Skaidrs, ka atsevišķi lēmumi bija sagatavoti jau sen, daži tika pieņemti nesen. Es nedomāju, ka vajadzētu tajos saskatīt Krievijas politisko aprindu "fizionomijas maiņu," — stāstīja Muhins.

Viņš piezīmēja, ka pēc rotācijas kļuvušas ievērojami stabilākas spēka struktūru pozīcijas. "Tomēr es nevēlos apgalvot, ka tā ir kādas noteiktas iestādes nostiprināšanās. Ir acīmredzams, ka jau kopš brīža, kad Vladimirs Putins nāca pie varas, viņš aktīvi aicināja specdienestu pārstāvjus ieņemt posteņus varas orgānos. Šāda pieeja ir sistemātiska un saistīta ar to, ka spēka struktūru darbiniekiem lielākoties izstrādājusies noteikta imunitāte pret korupciju. Kad jāpieņem lēmumi, kas ļaus pārvarēt krīzi, spēka struktūru darbinieki tiek galā labāk nekā civilie," — uzsvēra Muhins.

Jalta. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krimu apmeklē delegācija no Francijas

Viņš atgādināja, ka Sevastopole un Kaļiņingrada ir stratēģiskie reģioni, kam federālā valdība pievērš īpašu uzmanību. "Jā, Kaļiņingradā par gubernatora vietas pagaidu izpildītāju kļuvis reģiona FDD pārvaldes bijušais priekšnieks. Viņš jau sen cīnās pret korupciju reģionā, ir iepazinis tās vājās vietas, tāpēc viņš vislabāk pratīs likvidēt bijušās vadības kļūdas. Savukārt Sergeja Meņailo aiziešana no Sevastopoles gubernatora vietas liecina par dialoga veidošanu ar reģionālo eliti un infastruktūras projektu attīstību — tieši tas, kas pašlaik nepieciešams šai Krimas pilsētai.

Ceturtdien Vladimirs Putins likvidēja Krimas federālo apgabalu un tā teritoriju iekļāva Dienvidu federālā apgabala sastāvā. Apvienotā apgabala vadītāja vietā iecelts Vladimirs Ustinovs, kurš līdz šim vadīja iepriekšējo DFA.

ANO karogs. - Sputnik Latvija
ANO Drošības padome noraida Ukrainas paziņojumu Krimas jautājumā

Bez tam Krievijas prezidents nomainīja savus pastāvīgos pārstāvjus vēl četros apgablalos. Likvidētā Krimas FA pastāvīgais pārstāvis Oļegs Belavcencevs ieņems līdzīgu amatu Ziemeļkaukāza federālajā apgabalā, bet viņa priekšgājējs Sergejs Meļikovs ieņēma Rosgvardes vadītāja pirmā vietnieka posteni. Pastāvīgais pārstāvis Ziemeļrietumu federālajā apgabalā Vladimirs Bulavins ieņems Federālā Muitas dienesta vadītāja vietu atlaistā Andreja Beļaņinova vietā. Pilnvarotā pārstāvja posteni Bulavina vietā ieņēma Nikolajs Cukanovs, agrākais Kaļiņingradas gubernators.

Prezidents atbrīvoja no Sevastopoles gubernatora posteņa Sergeju Meņailo — viņš tagad ir kļuvis par pilnvaroto pārstāvi Sibīrijas federālajā apgabalā.

Vladimirs Putins nomainīja vēl trīs gubernatorus. Kaļiņingradas apgabala gubernatora Cukanova vietā darbu sāks Jevgēņijs Ziņičevs. Kirovas apgabala vadītājs Ņikita Belihs, kurš apsūdzēts kukuļņemšanā, no amata atbrīvots, jo zaudējis uzticību, un viņa pienākumus pildīs Igors Vasiļjevs, agrākais Krievijas Reģistra vadītājs. No darba atbrīvots arī Sergejs Jastrebovs, Jaroslavas apgabala vadītājs. Viņa vietā iecelts policijas ģenerālleitnants Dmitrijs Mironovs, kurš līdz šim ieņēma IeM vadītāja vietnieka posteni.

Ziņu lente
0