Krimu apmeklē delegācija no Francijas

© Sputnik / Sergey Malgavko / Pāriet pie mediju bankasJalta. Foto no arhīva
Jalta. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vienpadsmit Francijas parlamenta deputāti ieradušies vizītē Krimā. Viņu mērķis – ekonomiskās sadarbības nostiprināšana.

RĪGA, 30. jūlijs — Sputnik. Delegācija nolika ziedus pie fašistiskās okupācijas upuriem veltītā memoriālā kompleksa "Krasnoje" un apspriež ekonomiskās sadarbības iespējas.

Pēc ierašanās Francijas Nacionālās sapulces loceklis Nikolā Djūks pavēstīja, ka franču kompānijas varētu interesēties par darbu pussalas ekonomiskās attīstības projektos, ziņo RIA Novosti.

"Vairākos jautājumos es gribētu saņem plašāku informāciju. Man šķiet, šis brauciens ir lieliska iespēja apspriest valstu ekonomiskās sadarbības jautājumus," — Djūku citēja ziņu aģentūra Sputnik.

ANO karogs. - Sputnik Latvija
ANO Drošības padome noraida Ukrainas paziņojumu Krimas jautājumā

Iepriekš Krievijas Valsts domes NVS lietu, Eirāzijas integrācijas un sakaru ar tautiešiem komitejas priekšsēdētājs Leonīds Sluckis žurnālistiem pavēstīja, ka vizītes laikā deputātiem ieplānota tikšanās ar Krimas vadītāju Sergeju Aksenovu, republikas Valsts Padomes priekšsēdētāju Vladimiru Konstantinovu un, iespējams, arī ar Krimas prokurori Natāliju Poklonsku.

Viņš piebilda, ka programmā iekļauti arī franču karavīru kapu un Kultūras centra "Alliance Francaise" apmeklējumi.

Jūras kara flotes dienā — 31. jūlijā delegācija tiksies ar Melnās jūras flotes komandieri admirāli Aleksandru Vitko un piedalīsies JKF dienas svētkos Sevastopolē.

Krima atgriezās Krievijas sastavā pēc referenduma, kas notika 2014. gada martā pēc valsts apvērsuma Ukrainā. 96,77% Krimas Republikas balsstiesīgo iedzivotāju (1233002 cilvēki) izteica vēlmi iekļauties Krievijas Federācijas sastāvā.

Ziņu lente
0