Latvijā drošība nav garantēta, uzskata bijušais Valsts policijas priekšnieks

© REUTERS / Marko DjuricaСитуация с беженцами
Ситуация с беженцами - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Valsts policijas priekšnieks uzskata, ka pašlaik bēgļu uzņemšana un integrācija Latvijā norit mierīgi, taču atsevišķi vardarbības akti no musulmaņu puses tomēr ir iespējami.

RĪGA, 26. jūlijs – Sputnik. Rīgas brīvostas policijas priekšnieks, bijušais Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins intervijā televīzijas kanāla LNT raidījumā "900 sekundes" paziņoja, ka Latvijā nav iespējams izslēgt vardarbības aktu varbūtību.

Dzeloņstieples pie robežas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Bijušais iekšlietu ministrs nosaucis Latvijai kritisko musulmaņu skaitu

Situācija bēgļu uzņemšanas un integrācijas jautājumā Latvijā ir pietiekami mierīga. Iespējams rūpīgi pārbaudīt cilvēkus, kuri ierodas Latvijā, iekārtot bērnus skolās. Process rit labi, uzskata Voins. Taču nevar izslēgt situāciju, ja "kāds internetā salasīsies, ka musulmaņi Latvijā tiek apspiesti," un notiks vardarbība.

Pēc Voina domām, Eiropai jāpieliek lielas pūles, lai novērstu vardarbības paplašināšanos. Pirmkārt, ir jāatzīst, ka problēma pastāv.

Iepriekš bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis norādīja, ka terorisma draudu līmenis Latvijā ir saistīts ar musulmaņu skaitu valstī. Pēc viņa domām, trauksmes signāls drošības dienestiem un sabiedrībai atskanēs, ja Latvija uzņems vairāk nekā 10 tūkstošus cilvēku no musulmaņu valstīm. 

На месте взрыва в немецком городе Ансбах - Sputnik Latvija
Sprādziens Ansbahā. Ievainoti 12 cilvēki

Pēdējā laikā Eiropā notikusi virkne vardarbības aktu, ko sarīkojuši bēgļi vai emigranti no Tuvo Austrumu valstīm. Vakar 27 gadus vecs sīrietis, kurš saņēma atteikumu bēgļa statusa piešķiršanai, uzspridzinājās Ansbahas pilsētas centrā Vācijā, iepriekš 18 gadus vecs Vācijas iedzīvotājs no Irānas apšaudīja cilvēkus pie tirdzniecības centra Minhenē, bet sīriešu bēglis ar mačeti nogalināja sievieti autobusu stāvvietā Roitlingenē. 

Divu gadu laikā Latvijai nāksies uzņemt bēgļus, kuru skaits svārstās no 531 līdz 776 cilvēkiem. Lielākā daļa patvēruma meklētāju ieradīsies no Grieķijas un Itālijas, bet 50 cilvēkus nāksies izmitināt no trešajām valstīm, piemēram, no Turcijas.

Ziņu lente
0